Πετράλωνα: Στην γειτονιά των καλοφαγάδων για... ποτό! 5 must visit barάκια που πληρούν κάθε προϋπόθεση!

Για το φαγητό στα Πετράλωνα σας τα έχουμε ξαναγράψει πριν λίγο καιρό. Τi θα λέγατε όμως να πάμε για ποτό σε μια από τις πιο αυθεντικές γειτονιές της πρωτεύουσας; 

Σας προτείνουμε -αν και είμαστε σίγουροι πως όλο και κάτι θα έχετε ακούσει γι αυτά- 5 μπαράκια με ιδιαίτερο χαρακτήρα για να ολοκληρώσετε την... γαστρονομική σας εμπειρία μετά την επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά γευστικά στέκια της περιοχής!

Κύριος Χου

Ένας... Κύριος με περίεργο όνομα συχνάζει εδώ και περίπου ένα χρόνο στην γωνία Υπερίωνος και Δημοφώντος, στα άνω Πετράλωνα. Σε μια παλιά νεοκλασική κατοικία βρίσκεται το bar που ενδείκνυται για ένα χαλαρό ποτό τις καθημερινές, ενώ άξια λόγου είναι και τα λίγα αλλά καταπληκτικά γλυκά του.

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3423972

 

Κλουβί

To «μικροκαμωμένο» και ζεστό barάκι είναι αποτέλεσμα της ιδέας δυο νέων ανθρώπων που πριν λίγα χρόνια είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους των Άνω Πετραλώνων, την οδό Κυδαντιδών. Ιδιαίτερα cocktails σε πολύ φιλικές τιμές, ξεχωριστή διακόσμηση, jazz -κυρίως- μουσικές αλλά και μεγάλη ποικιλία σε καφέ και τσάι κάνουν τη διαφορά.

Κυδαντιδών & Δημοφόντος 57, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3479998

Βραζιλιάνα

Αν σκέπτεσαι αμέσως ένα μαγαζί μόλις ακούς τη λέξη «Πετράλωνα», είναι το διαχρονικό και αγαπημένο στέκι της Πλ. Μερκούρη. Σε ένα όμορφο και οικείο περιβάλλον μπορείς να δοκιμάσεις αρκετές ποικιλίες τσαγιού, μπύρα ή ποτό, ενώ από φέτος θα βρεις -μαζί με τους εξαιρετικούς μεζέδες- και περισσότερα πιάτα, όπως κεμπάπ, μανιτάρια ψητά, σαλάτα κοτόπουλο, ποικιλίες κ.λπ. Επιπλέον έχει εμπλουτιστεί και η γκάμα των cocktails, ενώ όσο καλοκαιριάζει τόσο θα κάνουν περισσότερο την εμφάνισή τους νόστιμα γλυκά και παγωτά! Και όλα αυτά με funk και soul μουσική υπόκρουση. Αν είσαι τυχερός όλο και θα πετύχεις κάποιο αυτοσχέδιο παρτάκι, ενώ δεν απουσιάζουν και τα σποραδικά lives.

Αρκάδων 4, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 211 7108428


Σπιρτόκουτο

Πρωτότυπο καφέ μπαρ που ακούει με διακόσμηση βγαλμένη από τα 80s και τα 90s, εναλλακτική μουσική και δράσεις όπως ανταλλαγές ρούχων, πάρτυ ραδιοφωνικών σταθμών!

Κειριαδών 15, Kάτω Πετράλωνα, τηλ. 210 3462689

Andaman

Mια ανάσα από την Πειραιώς σας υποδέχεται μια γωνιά με χρώματα και αρώματα Ασίας και πιο συγκεκριμένα από την Ταϊλάνδη! Ένα παλιό μουσικό μεζεδοπωλείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα θαυμάσιο thai bar- resto με εξωτικές γεύσεις. Εδώ όπως αντιλαμβάνεσαι τον πρώτο λόγο έχει το φαγητό αλλά και η cocktail list του Andaman είναι top class. Eίτε επιλέξεις να συνοδεύσεις το φαγητό σου είτε καθίσεις απλά για ένα ποτό στο bar... κλασικές επιλογές, σπιτικά κοκτέιλ αλλά και πιο... τολμηρές προτάσεις δημιουργούν μια λίστα κάτι παραπάνω από ικανοποιητική... Μια δοκιμή θα σε πείσει...

Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 211 2104939

Πηγή: athensmagazine.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ