Να πώς θα ξεπεράσετε εύκολα & ανώδυνα τον χωρισμό σας - Η ζωή συνεχίζεται!

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε καθώς είμαστε προγραμματισμένοι από τη φύση μας για να ξεπερνάμε τον χωρισμό.

 

Πολλοί από εμάς τείνουμε να πιστεύουμε ότι η στεναχώρια και ο πόνος από την απόρριψη, την ερωτική απογοήτευση και τον χωρισμό θα κρατήσουν για πάντα. Τα καλά νέα; Έρχονται από τους επιστήμονες που σπεύδουν να μας καθησυχάσουν λέγοντάς μας ότι οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να ξεπερνάμε την ερωτική απογοήτευση και να συνεχίζουμε σε επόμενες σχέσεις. 

Από την άλλη πλευρά όμως οι ειδικοί εξηγούν ότι έχουμε δίκιο να νοιώθουμε ότι δυσκολευόμαστε καθώς είναι κάπως σαν να πρέπει να απεξαρτηθούμε από έναν εθισμό, για παράδειγμα από την κοκαΐνη. Στην αρχή ο σύντροφος που έμεινε μόνος κυνηγάει τον άλλον για να τον ξανακατακτήσει όταν όμως δει ότι οι προσπάθειές του ήταν άκαρπες ο εγκέφαλός του είναι ειδικά προγραμματισμένος από τη φύση για να τον κάνει να ξεχάσει τελικά. 

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Saint Louis εξηγούν επίσης ότι άνδρες και γυναίκες χωρίζουν για διαφορετικούς λόγους. Οι άνδρες είναι πιθανό να τερματίσουν μία σχέση επειδή η σύντροφός τους τους απάτησε, καθώς είναι γενετικά προγραμματισμένοι να προσπαθούν να αποφύγουν να μεγαλώσουν τα παιδιά κάποιου άλλου άνδρα. 

Από την άλλη πλευρά – και πάλι λόγω εξελικτικών χαρακτηριστικών – οι γυναίκες μπορεί να χωρίσουν επειδή ο άνδρας τους υπήρξε συναισθηματικά άπιστος σε εκείνες. Οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να προτιμούν άνδρες που τις βοηθάνε στην ανατροφή των παιδιών και τους παρέχουν ασφάλεια. Κοινός λόγος χωρισμού και για τα δύο φύλα φαίνεται να είναι η σκληρότητα που μπορεί να αντιμετωπίσουν από τον σύντροφό τους. Μαγνητικές τομογραφίες που εξέτασαν τον εγκέφαλο ανδρών και γυναικών είδαν ότι το κύκλωμα ανταμοιβής που ενεργοποιείται όταν ένας κοκαϊνομανής παίρνει τη δόση του εμπλέκεται και στη διαδικασία του έρωτα γι’ αυτό και αντίστοιχα ο χωρισμός παραπέμπει στη διαδικασία της απεξάρτηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ