Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εκτακτη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις εταιρείες: Δύο πιλότοι στα πιλοτήρια ανά πάσα στιγμή!

Σύσταση προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρίες για παρουσία δύο ατόμων στο πιλοτήριο απηύθυνε και η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΥΠΑ συστήνει στις εταιρείες να υπάρχουν πάντα τουλάχιστον δύο άτομα στο πιλοτήριο, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος από τους πιλότους απουσιάζει, να υπάρχει ένα εξουσιοδοτημένο άτομο στη θέση του.

Κάποιος από το πλήρωμα καμπίνας θα έχει την απαραίτητη άδεια ώστε να βρίσκεται στο πιλοτήριο για να μην επαναληφθεί ξανά μια τραγωδία αντίστοιχη εκείνης που συνέβη στις Αλπεις.

Την ίδια ώρα σε συντονισμό με την Πολιτική Αεροπορία της Γερμανίας, τις άλλες Γερμανικές αεροπορικές εταιρείες και τον Σύνδεσμο Αεροπορικής Βιομηχανίας της Γερμανίας, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa πρόκειται να υιοθετήσουν μια νέα διαδικασία σε ό,τι αφορά την παραμονή στο πιλοτήριο, ως προληπτικό μέτρο. Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, δύο εξουσιοδοτημένα πρόσωπα θα πρέπει να βρίσκονται εντός του πιλοτηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. 

Οι επιβατικές αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα υιοθετήσουν τη νέα διαδικασία το συντομότερο δυνατό, σε συνεννόηση με τις εθνικές αρχές αεροπορίας. 

Ο Όμιλος Lufthansa επίσης διευρύνει τις δομές ασφαλείας. Εκτός από τους πιλότους ασφαλείας της κάθε αεροπορικής εταιρείας-μέλους, δημιουργείται η νέα θέση του Πιλότου Ασφαλείας του Ομίλου, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης. Η νέα θέση έχει άμεση ισχύ και θα την καταλάβει ο Κυβερνήτης Werner Maas, ο οποίος θα την διατηρήσει παράλληλα με την τρέχουσα αρμοδιότητά του ως Πιλότος Ασφαλείας της Deutsche Lufthansa AG. Ο Κυβερνήτης Maas, με τη νέα του ιδιότητα, θα έχει ως πρωταρχική αρμοδιότητα, για όλο τον Όμιλο, την εξέταση και περαιτέρω τελειοποίηση όλων των διαδικασιών που αφορούν την ασφάλεια των πτήσεων και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Carsten Spohr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ