Είστε έτοιμοι για ένα... ταξίδι στο όνειρο; Αν ναι, τότε φύγαμε για... Μαλδίβες!

Μια που οι γιορτές είναι πλέον μια ανάσα μακριά, λέω να σας κάνω ένα δωράκι, να σας βάλω στο mood να ονειρευτείτε! Τι να ονειρευτείτε; Μέρη μακρινά και ονειρεμένα! 

Μικρά νησάκια με κάτασπρη άμμο, φοίνικες και καταγάλανα νερά!! Να χαζέψετε όμορφες φωτoγραφίες από  ξενοδοχεία «to die for»  και να ζήσετε νοητά, μαγικές εξωτικές βραδιές αγκαλιά με το έταιρό σας ήμισυ κάτω από τα αστέρια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για τις Μαλδίβες!

Οι Μαλδίβες είναι μια σειρά από κοραλλιογενή νησιά σπαρμένα στην μέση του Ινδικού Ωκεανού και τα resorts που βρίσκονται εκεί, τα περισσότερα αν όχι όλα, καταλαμβάνουν ένα ολόκληρο νησί.

Εκεί θα πας αν το ζητούμενό σου είναι η απόλυτη χαλάρωση, με μπάνιο όλη μέρα σε ζεστά τυρκουάζ νερά, scuba diving, ψάρεμα, ωραία φαγητά και υπέροχα μασάζ σε ατμοσφαιρικά spas.

Και επειδή θα είστε stuck σε ένα νησί που στην καλύτερη περίπτωση θα σας παίρνει το πολύ 40 λεπτά να κάνετε το γύρο του, φροντίστε αυτό το νησί να καλύπτει όλες σας τις ανάγκες. Αν είστε άνθρωπος που δεν μπορεί να κάτσει σε ένα μέρος πάνω από μια μέρα, ξεχάστε τις Μαλδίβες. Προτιμήστε έναν προορισμό με περισσότερες εναλλακτικές όπως το  Bali ή το Langkawi στη Μαλαισία.

Αν έχετε  παιδιά επιλέξτε κάποιο μεγαλύτερο resort και νησί με περισσότερες παροχές και activities ώστε να μην βαρεθούν. Μην θεωρήσετε ότι οι Μαλδίβες είναι μόνο για ζευγαράκια και honeymooners. Εγώ προσωπικά έχω πάει με το γιό μου ο οποίος πέρασε υπέροχα! Όλη μέρα χάζευε μέσα στο νερό τα εξωτικά ψάρια με τη μάσκα του ή πηγαίναμε για ψάρεμα που ήταν κάτι που τον ενθουσίασε! Και αυτό γιατί εκεί πιάνεις ψάρια αξιοπρεπούς μεγέθους πολύ πιο εύκολα από εδώ! Ο γιος μου είχε τρελαθεί με αυτό! Στα μαγειρεύουν κιόλας μετά στο ξενοδοχείο και η απόλαυση συνεχίζεται  στο στομάχι σου!!!

Τα μεγαλύτερα resorts προσφέρουν και άλλα activities πέρα από τα θαλάσσης, όπως τένις, μπιλιάρδο, ωραία γυμναστήρια, πινγκ πονγκ κλπ

Αλλά κακά τα ψέματα! Στις Μαλδίβες θα πας για να απολαύσεις τη θάλασσα  και όλα όσα μπορεί αν σου προσφέρει! Αν κολυμπώντας περάσει δίπλα σας ένα σαλάχι ή ένα μικρό καρχαριάκι μην ψαρώσετε! Δεν πρόκειται να ασχοληθούν καθόλου μαζί σας ούτε να σας πειράξουν αρκεί να μην τα πειράξετε και εσείς. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν βρεθείτε έξω από το reef (κοραλλιογενή ύφαλο) που προστατεύει το νησί. Εκεί τα καρχαριάκια είναι μεγάλα και μην το ρισκάρετε. Έξω από τα reefs να πάτε μόνο με οργανωμένο από το ξενοδοχείο σκάφος, που θα σας πάει σε συγκεκριμένα μέρη να κάνετε καταδύσεις που είναι safe..

Πώς θα πάτε

Στις Μαλδίβες θα πάτε μέσω Ντουμπάι με την Emirates αλλά και μέσω Κωνσταντινούπολης με την Turkish Airlines που ξεκίνησε πρόσφατα απευθείας δρομολόγια για το Μάλε, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος(μετά το Reethi Rah)όπου βρίσκεται και το διεθνές αεροδρόμιο. Από εκεί θα σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο σας είτε  με κάποιο σκάφος ή αν βρίσκεται πιο μακριά, με υδροπλάνο.

Που θα μείνετε

Στις Μαλδίβες θα βρείτε διαφόρων ειδών resorts που όπως είπαμε καλύπτουν το καθένα και ένα νησί. Επιλέξτε με μεγάλη προσοχή το που θα μείνετε και επενδύστε σε αυτό κάτι παραπάνω απ’ ότι θα κάνατε σε κάποιο άλλο μέρος γιατί δεν θα έχετε επιλογές μετακίνησης. Είναι κρίμα να βρεθείτε σε ένα νησί για μια βδομάδα, σε ένα δωμάτιο που σας χαλάει και σε ένα ξενοδοχείο που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Κάτι ακόμα που οφείλω να σας πω είναι πώς να μην επαναπαυθείτε πως κλείσατε ένα πολύ καλό πακέτο bed + breakfast υπολογίζοντας ένα μικρό ποσό για φαγητό και ποτά! Την πατήσατε! Τα φαγητά είναι πάρα πολύ ακριβά και τα ποτά ακόμα περισσότερο. Οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες εισάγονται από αλλού κάτι που ανεβάζει το κόστος και η φορολογία τους ειδικά στο αλκοόλ είναι τραγικά υψηλή. Και όταν λέω ακριβά, υπολογίστε στα καλά πεντάστερα resorts περί τα 100 δολάρια το άτομο στο μπουφέ!

Αν βρείτε ένα καλό πακέτο με ημιδιατροφή προτιμήστε το και πληρώνετε απλά τη διαφορά αν θέλετε να δειπνήσετε σε κάποιο άλλο εστιατόριο του resort από αυτό που περιλαμβάνεται στο πακέτο σας.

Επειδή ο στόχος μας λοιπόν είναι να ονειρευτούμε, σας προτείνω τα παρακάτω resorts που θα σας καλύψουν απόλυτα εφόσον money is no object!

Banyan Tree Madivaru

6 υπέροχες βίλες πάνω σε μια κατάλευκη αμμουδιά και ένα εκπληκτικό spa σας περιμένουν για να σας κάνουν να ζήσετε το όνειρο! Ότι ακριβώς θα περιμένατε από ένα resort της γνωστής upmarket αλυσίδας.

Banyan Tree Vabbinfaru

Λίγο μεγαλύτερο από το αδελφάκι του, με 48 βίλες και περισσότερες παροχές. Διαθέτει και Marine Lab που ασχολείται με την προστασία του πληθυσμού της πράσινης χελώνας που ζει εκεί.

Cocoa Island

Για honeymooners και πολύ ερωτευμένους με over water villas, zen-like κατάσταση αλλά και σούπερ φαγητό από τον Αυστραλό σεφ του. Όλα δηλαδή στη λογική των πολύ ιδιαίτερων και exclusive ξενδοχείων της γνωστής και ψαγμένης αλυσίδας των Como Hotels. Στα plus  το Shambala spa και τα yoga sessions.

Conrad Maldives

Ένα μεγάλο resort  που απλώνεται σε δύο νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με μια γέφυρα, με 150 πολυτελείς βίλες και 7 εστιατόρια, το ένα από αυτά κάτω από το νερό όπου τρώγοντας χαζεύεις τα ψαράκια που κολυμπάνε πάνω από το γυάλινο θόλο που το περιβάλει.

Four Seasons Resort Landaa Giraavaru

Οι παροχές και η πολυτέλεια της φημισμένης αλυσίδας σε όλο τους το μεγαλείο. 102 βίλες, σπαρμένες πάνω στην αμμουδιά ή over water, σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ιδανικό και για οικογένειες με παιδιά.

Four Seasons Resort Maldives at Kuda Huraa

Το πρώτο resort της πολυτελούς αλυσίδας που άνοιξε στης Μαλδίβες είναι επίσης ιδανικό για οικογένειες προσφέροντας πολλές παροχές και ποικιλία από βίλες ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Διαθέτει ένα πολύ καλό σπα που βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό νησάκι στο οποίο θα σας πάνε με μια ξύλινη παραδοσιακή βάρκα(dhoni) !

 

Huvafen Fushi

Πολύ εντυπωσιακό και συγχρόνως πάρα πολύ ακριβό με έξι διαφορετικές κατηγορίες δωματίων με σούπερ παροχές όπως B&O cd players, Philippe Starck διακόσμηση και outdoor Jacuzzis. Διαθέτει επισης το μεγαλύτερο κελάρι στις Μαλδίβες με 6000 φιάλες, για να συνοδέψετε τα σούπερ φαγητά των εστιατορίων του.

One & Only Reethi Rah

Βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί των Μαλδιβών με 6 χιλιόμετρα ακτής και είναι ιδανικό για οικογένειες αλλά και για honeymooners που μπορούν να βρουν το απαιτούμενο privacy σε μια από τις 12 παραλίες του. 130 εκπληκτικές βίλες, πολλά εστιατόρια και ένα zen-like ESPA spa στην διάθεση των υψηλών προσκεκλημένων του!

Velassaru

Μια value for money επιλογή, με προσιτές συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα resorts τιμές, φανταστικές παραλίες, ωραία ατμόσφαιρα και αισθητική και εξαιρετικό spa. Οι βίλες δεν είναι αυτό που λένε μυθικές αλλά είναι άνετες και εξυπηρετούν με το παραπάνω το σκοπό τους. Έχω μείνει εκεί και μου άρεσε πάρα πολύ!

Viceroy Maldives

Ολοκαίνουργιο και υπερμοντέρνο στην λογική των υπολοίπων ξενοδοχείων της design αυτής αλυσίδας. Σούπερ εστιατόρια, υψηλού επιπέδου διαμονή, ωραία ατμόσφαιρα, εξαιρετικό σέρβις και τιμές όχι πολύ απαγορευτικές σε σχέση με άλλα ξενοδοχεία αντιστοίχου επιπέδου.

W Retreat & Spa

Ας κλείσουμε λοιπόν το θέμα με το σούπερ εντυπωσιακό W που ανήκει στην γνωστή fashionable αλυσίδα των Whotels όπου οι 78 βίλες του προσφέρουν όλο το wow factor που μπορεί να έχετε στο μυαλό σας από ένα 5άστερο υψηλού επιπέδου resort: γυάλινα δάπεδα στις over water βίλες για να χαζεύετε το βυθό, BBQs και ειδικά mini ψυγεία για κρασιά για να απολαμβάνετε private dinners ή μικρές πισίνες για να δροσίζεστε!Καταδύσεις και kite surfing περιμένουν τους δραστήριους και ένας ξεχωριστός χώρος που οργανώνονται σούπερ βραδιές  με Djs,  τα party animals.

Πηγή: fnl-guide.com/gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ