Διαγωνισμό για την πρόσληψη 450 οικονομολόγων και νομικών για την εφορία προκήρυξε το ΥΠΟΙΚ

Μέσα στον Απρίλιο θα εκδοθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 450 μόνιμους εφοριακούς στο υπουργείο Οικονομικών. Τις θέσεις θα καταλάβουν νομικοί και οικονομολόγοι με καθήκοντα Ελεγκτών Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι «έρχονται» να καλύψουν τα αντίστοιχα κενά που δημιούργησαν οι συνταξιοδοτήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου.

Θα στελεχώσουν υπηρεσίες της ΓΓ στα Κεντρικά γραφεία του υπουργείου στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε περιφερειακές της υπηρεσίες στην Πέλλα, την Κοζάνη, στο Ρέθυμνο, στη Ρόδο, την Κορινθία, στον Έβρο, στη Λέσβο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Βοιωτία, την Πρέβεζα, την Αχαΐα, την Ευρυτανία, τη Δράμα και τη Μύκονο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών στο Φορολογικό Δίκαιο, στην Πολιτική Δικονομία, στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, στην Ελεγκτική, στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά.

Ο διαγωνισμός θα εξαιρεθεί του «παγώματος» και αναμένεται να «τρέξει» αμέσως μετά το Πάσχα.

Η προκήρυξη θα αφορά θέσεις για κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών.

Στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνονται, εκτός από το βασικό τίτλο σπουδών:

- η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου, 
- η πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, και 
- μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο ή στην Πολιτική Δικονομία ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο ή στην Ελεγκτική ή στη Λογιστική ή στη Χρηματοοικονομική ή διετής εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου ή της Πολιτικής Δικονομίας ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου ή της Ελεγκτικής ή της Λογιστικής ή της Χρηματοοικονομικής.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του (www.asep.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ