Μία πίτσα για τον... Πάπα! Δείτε την "Ναπολιτάνα" που προσφέρθηκε αναπάντεχα στον Ποντίφικα! (φωτό & βίντεο)

Σαν ροκ σταρ υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νάπολης τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην ιταλική πόλη.

Κατά τη διάρκεια βόλτας του με το «Papamobile», όμως, ο ποντίφικας δέχθηκε ένα αναπάντεχο δώρο από ενθουσιώδεις Ναπολιτάνους που περίμεναν την άφιξή του.

Αυτό δεν ήταν άλλο από μία περιποιημένη πίτσα με αφιέρωση φτιαγμένη από ζυμάρι που έγραφε «Ζήτω ο Πάπας», την οποία παρέδωσε με απίστευτη ταχύτητα ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube, το οποίο έχουν δει χιλιάδες χρήστες, καταγράφεται καρέ-καρέ η προσπάθεια του… πιτσαδόρου να προσεγγίσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να του προσφέρει την πίτσα που του ετοίμασε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δε θα μπορούσε να αρνηθεί ένα τέτοιο δώρο και πρόταξε τα χέρια του για να παραλάβει το παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Άλλωστε, προ ημερών είχε εκφράσει την επιθυμία του να γευθεί με ησυχία μία πίτσα.

Ο Έντζο Κατσάλι, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας «Don Ernesto» δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων από διεθνή δίκτυα που ζητούσαν έστω μία δήλωσή του.

Όπως είπε, λοιπόν, στο αμερικανικό δίκτυο CNN: «Δεν έχω ακόμα συνειδητοποιήσει αυτό που κατάφερα να κάνω. Να δώσω στον Πάπα μία πίτσα που έφτιαξα με τα χέρια μου είναι πολύ συγκινητικό. Είναι δύσκολο να εκφράσω αυτό που σημαίνει αυτή η κίνηση σε έναν άνθρωπο που αγαπάμε και εκτιμούμε, έναν άνθρωπο με ανθρωπιά».

Αργότερα, σε δηλώσεις του στο ABC News ο Κατσάλι πρόσθεσε ότι ο Πάπας γέλασε μόλις είδα την πίτσα και αφού τον ευχαρίστησε του είπε ότι θα την φάει αργότερα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ