Top Woman η Κάθριν Βάινερ - Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Guardian μετά από 194 χρόνια!!

Η Κάθριν Βάινερ είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Guardian στα 194 χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας.

 

Η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια διευθύντρια της εφημερίδας και διευθύντρια της αμερικάνικής έκδοσης διαδέχεται τον Άλαν Ράζμπριτζερ ο οποίος αποσύρεται μετά από είκοσι χρόνια στη διεύθυνση του Guardian.

Στην ψηφοφορία συμβουλευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στη σύνταξη της εφημερίδας, οι συνάδελφοι της την τίμησαν με το 53% των ψήφων. Ο αντίπαλος της στον τελικό γύρο της επιλογής ήταν ο Ίαν Κατς, διευθυντής στο BBC2 και πρώην δημοσιογράφος του Guardian.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το Μάιο του 1821 και η Βάινερ είναι η 12η στη σειρά που αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας. Σχολιάζοντας τον διορισμό της η Βάινερ δήλωσε «είναι τεράστιο προνόμιο και ευθύνη να είσαι διευθύντρια του Guardian, μιας ομάδας δημοσιογράφων, σεβαστών σε όλο το κόσμο».

Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η νέα διευθύντρια του Guardian οφείλει την επαγγελματική ανέλιξη της, όχι στο πολιτικό ή στο διπλωματικό ρεπορτάζ, αλλά στις επιδόσεις της στο ελεύθερο. Από εκεί πέρασε σε διάφορες θέσεις της αρχισυνταξίας του ένθετου περιοδικού της εφημερίδας. Το πρώτο της ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε το 1992, είχε τίτλο «Καταιγίδα σε ένα σουτιέν» και ήταν αφιερωμένο στο πλούσιο στήθος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ