Αργεντινή: Βρέθηκε στη ζούγκλα της εγκαταλελειμμένο κρησφύγετο των Ναζί! (Φωτό - βίντεο)

Ερείπια που βρέθηκαν σε απομονωμένη περιοχή της Αργεντινής, πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πως πρόκειται για κρησφύγετο που χτίστηκε από ανθρώπους του τρίτου Ράιχ, με σκοπό να κρυφτούν εκεί, σε περίπτωση ήττας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Οι ερευνητές μελετούν τρία κτίσματα στο πάρκο Τέγιου Κουάρε στη βόρεια πλευρά της Αργεντινής κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη.

Μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, βρήκαν πέντε γερμανικά νομίσματα χρονολογίας κοπής μεταξύ 1938-41 και ένα κομμάτι πορσελάνης που φέρει την επιγραφή «Made in Germany».

«Προφανώς, στα μέσα του Β' Παγκοσμίου, οι Ναζί, είχαν ένα μυστικό σχέδιο, να χτίσουν καταφύγια για τα υψηλά ιστάμενα μέλη σε περίπτωση ήττας - μη προσβάσιμα σημεία στη μέση της ερήμου, στα βουνά, σε μια απότομη πλαγιά ή στη ζούγκλα, όπως αυτό» λέει ο επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων Ντανιέλ Σκαβελσόν.

Εν τέλει, όμως, το κρησφύγετο δεν χρειάστηκε. Χιλιάδες εθνικοσοσιαλιστές και Κροάτες και Ιταλοί φασίστες, έφτασαν στην Αργεντινή, με τις ευλογίες του τότε προέδρου Χουάν Περόν, που διετέλεσε κεφαλή της Αργεντινής το διάστημα 1946-1955.

Ένας από τους οργανωτές των βασανιστηρίων που υπέστησαν οι Εβραίοι, ο Άντολφ Άιχμαν, συνελήφθη το 1960, από Ισραηλινή ομάδα ειδικών δυνάμεων και μεταφέρθηκε για δίκη στο Ισραήλ, όπου και εκτελέστηκε. Εκτός αυτού, στην Αργεντινή μετέβησαν και άλλα σημαίνοντα στελέχη του τρίτου Ράιχ, όπως οι Γιόζεφ Μένγκελε, Μάρτιν Μπόρμαν, Βάλτερ Κούτσμαν, Γιόζεφ Σβαμπεργκερ και Βίλφρεντ φον Όβεν.

Πηγή: Telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ