Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει κάτι εναλλακτικό για σήμερα - Γεμιστά ψητά με κρεμμύδια αντί πιπεριές!

Μια διαφορετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συστατικά
10 μέτρια κρεμμύδια κίτρινα και κόκκινα για χρώμα
4 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
300 γρ σπανάκι , καθαρισμένο και κομμένο
3 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
1/2 φρατζόλα ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε κύβους των 1.5 εκ. , ελαφρώς ψημένους περίπου 300 γρ
1 κούπα αλατισμένα και ψημμένα κάσιους, χοντροκομμένα
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 της κούπας ζωμό λαχανικών

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το πάνω μέρος των κρεμμυδιών με ένα μαχαίρι και τα καθαρίζουμε. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μία τρύπα και βγάζουμε το εσωτερικό τους έτσι ώστε να μείνουν μόνο 2 ή 3 φύλλα από το κρεμμύδι. Κρατάμε το εσωτερικό των κρεμμυδιών που βγάλαμε σε ένα μπολ .
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια που κρατήσαμε (περίπου 3 κούπες).
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ¼ κούπας ελαιόλαδο
Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό για 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί , τα κάσιους, 1/2 κούπα ζωμό και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα κρεμμύδια με την ανοιχτή τους πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί (35X25 εκ.) και ύψους 5 εκ. Βάζουμε μισή κούπα νερό στο ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλύονται , στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 25-30 λεπτά.
Mειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μία επιφάνεια εργασίας και χύνουμε το νερό από το ταψί. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια μας με τη γέμιση και τα επιστρέφουμε στο ταψί.
Την υπόλοιπη γέμιση αν μείνει τη βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε βουτυρώσει και περιχύνουμε με ένα 1/2 της κούπας από το ζωμό.
Ψήνουμε τα γεμιστά κρεμμύδια και τη γέμιση με το ζωμό στη μέση του φούρνου και ξεσκέπαστα για 25-30 λεπτά.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ