Βίντεο: Τουρίστας «τρακάρει» με τους ενόπλους της επίθεσης στο μουσείο της Τυνησίας και γλιτώνει!

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα πίστευε ένας νεαρός τουρίστας στην Τύνιδα της Τυνησίας πώς γλίτωσε από τους τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο στο μουσείο Μπαρντό προτού πέσουν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ένοπλοι που σκότωσαν 23 άτομα, στην πλειοψηφία τους ξένους τουρίστες, διακρίνονται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να ανεβαίνουν στο μουσείο από το γκαράζ κρατώντας τα όπλα τους.

Την ώρα που στρίβουν σε μια γωνία για να ανέβουν τις σκάλες κυριολεκτικά πέφτει επάνω τους ένας τουρίστας που κατέβαινε για να φύγει. Οι δύο άντρες αιφνιδιάζονται από την εμφάνισή του άντρα, τον σημαδεύουν αρχικά, αλλά όταν βλέπουν ότι εκείνος έχει ήδη απομακρυνθεί τον αφήνουν να φύγει και συνεχίζουν τον δρόμο τους.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει και ένας τρίτος ένοπλος, ο οποίος εμπλέκεται στην επίθεση και ο οποίος διαφεύγει.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου που έκαναν λόγο για τρίτο δράστη, εκτός των δύο που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, ο πρόεδρος δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση ότι θα ανεγερθεί μνημείο για τα 23 θύματα της επίθεσης.

"Μετά βεβαιότητας ήταν τρεις γιατί αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας", δήλωσε ο Εσέμπσι στη συνέντευξή του σε δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTELE και της εφημερίδας Le Monde.

"Ήταν δύο οι οποίοι εκτελέστηκαν και κάποιος που διαφεύγει. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα φτάσει μακριά", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τυνησίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ