Εναλλακτική σαλάτα με αντίβ, αχλάδια και dressing σοκολάτας από τον ταλαντούχο & με γεμάτη φαντασία Ά. Πετρετζίκη!

Στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1.5 λεπτό σε ένα μπολάκι με μεμβράνη από πάνω, λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει λεία.

Χτυπάμε το ξύδι, το λάδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ με ένα σύρμα ή στο μούλτι και αφού προσθέσουμε τη σοκολάτα και ανακατέψουμε καλά και αυτή, αφήνουμε το dressing στην άκρη.
Βάζουμε το σπανάκι σε πιατέλα. Βάζουμε στην κορυφή το αντίβ, το αχλάδι, τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Περιχύνουμε με το dressing.

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Συστατικά
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη (2 κ.σ.)
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
1 πακέτο (200 γρ.) φρέσκο σπανάκι baby
1 αντίβ κομμένο στα φύλλα του
1 μεγάλο αχλάδι, κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. αποξηραμένα cranberries
2 κ.σ. αμύγδαλα σε φέτες, ψημένα

Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ