21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού & του φασισμού! Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα!

Η σημερινή ημέρα είναι μία μέρα αφιερωμένη στον άνθρωπο! Είναι μία μέρα που μας υπενθυμίζει ότι όλοι, ανεξάρτητα από εθνικότητες και θρησκείες, πλούσιοι, φτωχοί, άνδρες, γυναίκες, όμορφοι, άσχημοι, όλοι, είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα στη ζωή!

Κάθε χρόνο, την 21η Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού. Ο ρατσισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δυστυχώς πάντα υπάρχει γύρω μας και διαιωνίζεται με το πέρασμα των χρόνων.

Αφορμή ήταν ο θάνατος 70 ανθρώπων το 1960 στο Σαρπβιλ, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.
Έξι χρόνια μετά, το 1966, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όρισε την 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού για να θυμόμαστε ότι πρέπει να σταματήσουν οι φυλετικές διακρίσεις, να ενώσουμε τις φωνές και να σεβόμαστε όλοι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη ζωή.
Δυστυχώς ο ρατσισμός δεν έχει ένα, αλλά πολλά πρόσωπα. Ο κοινωνικός ρατσισμός, ο ρατσισμός λόγω φύλου είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Αν και πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα περιστατικά ρατσισμού εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα πολλά.

Αποτελέστε παράδειγμα και «αγκαλιάστε» το διαφορετικό, Μιλήστε στο παιδί σας, μάθετέ το να σέβεται τη διαφορετικότητα, να αγαπάει και να δέχεται τους άλλους όπως είναι και κυρίως διδάξετε το ότι το ύψιστο δικαίωμα στη ζωή, είναι αναφθαίρετο δικαίωμα όλων μας.

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων.

Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό θα πραγματοποιήσουν έναν ξεχωριστό περίπατο από τη Βουλή μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματά τους στη νέα κυβέρνηση.

Στις 14:00 η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και άλλες οργανώσεις οργανώνουν συλλαλητήριο στην Ομόνοια και στις 16:00 συναυλία στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ