Έκτακτη σύσκεψη Βαρουφάκη, Δραγασάκη & Σταθάκη στο ΥΠΟΙΚ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να συμμετέχουν σε αυτή.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, πιθανότατα για να κάνουν την αποτίμηση, αλλά και ένα νέο σχεδιασμό των ενεργειών της κυβέρνησης μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της αλληλοενημέρωσης και της παροχής στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών τέθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής των κ.κ. Τσίπρα, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ, Τουσκ με την κυρία Μέρκελ που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου και συμφωνήθηκε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να ενημερώνει τους δανειστές. 

Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε δελτίο Τύπου στο οποίο το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει πλήρως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο Βαρουφάκης αναμένετο να είχε ήδη αναχωρήσει για Βρυξέλες σήμερα, για ομιλία του στο German Mashall Fund μαζί με τους κ.κ. Σόρος, Ρομπάι κ.ά. όμως προφανώς θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα, καθώς αύριο θα είναι ομιλητής στο συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ