Αποχαιρετώ τον Βαγγέλη Γιακουμάκη μ'ένα κείμενο που ελπίζω να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Διάβασα ένα κείμενο,που έγραψε η συνεργάτιδά μου, Εύα Διαμαντή και ομολογώ πως ένιωσα ανατριχίλα.
Σκέφτηκα πως θα πρέπει να ξεκολλήσουν τα μυαλά μικρών και μεγάλων επιτέλους! Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά. Αν είναι θύματα,ελπίζω να πάρουν κουράγιο.Αν είναι θύτες, ελπίζω ν'ανοιξουν οι ορίζοντές τους!!

Βαγγέληδες

(Κείμενο από την Εύα Διαμαντή)

Βλέπω πολλούς ‘’Βαγγέληδες’’,εδώ και χρόνια.Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:Είναι έξυπνοι.Έχουν μια άλλη αντίληψη για τον κόσμο και μπορούν άνετα να παραθέσουν επιχειρήματα,αρκεί να βρεθεί κάποιος να τους ακούσει και να τους πάρει στα σοβαρά.

Σχεδόν ποτέ δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Γιατί είναι χοντροί και άσχημοι.Είναι μαύροι.Έχουν σπυριά και φορούν σιδεράκια.Είναι σωστοί επαγγελματίες,άρα....αντικείμενα φθόνου.Φορούν τα ίδια ρούχα και οι τσάντες τους είναι φθαρμένες.Διαβάζουν για τους πλανήτες,για την οικολογία,για τη μυθολογία,άρα είναι ‘’φύτρακλες’’.Δεν παίζουν ποδόσφαιρο,ούτε έχουν κοπέλα/αγόρι ή σύντροφο.Δεν έχουν παρέες.

Πως θα μπορούσαν να έχουν άλλωστε.Οι παρέες βρίσκονται απέναντί τους.Πίνουν καφέ,κουβεντιάζουν,πάνε σινεμα,μαζεύονται σε σπίτια,κάνουν την πλάκα τους.

Την πλάκα τους.....

Ναι.Πλάκα.Κλειδώνουν παιδιά στις τουαλέτες του σχολείου και τραβούν φωτογραφίες.Πετούν τις σχολικές τσάντες απο τον τρίτο όροφο.Κλέβουν φαγητό και κινητά.Όταν βρέχει,σκίζουν σελίδες απο τετράδια και τα πετούν στις λάσπες γιατί κάνουν πλάκα!

Έχω δεί πολλούς απο αυτούς να κλαίνε κρυφά.Τους έχω δεί ν’ανέχονται τόσα και τόσα χωρίς να βγαίνει ‘’κιχ’’ απο το στόμα τους.Αφήνονται στις ορέξεις τις παρέας για να μην συμβούν τα χειρότερα.Στο σπίτι,πάλι δεν μιλούν.Προτιμούν την απομόνωση στο δωμάτιο,ακούγοντας μουσική.Παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια,γιατί εκεί νιώθουν ασφαλείς.Ότι και να γίνει,πατούν το restart και το παιχνίδι ξαναρχίζει,ακριβώς απο κει που τελείωσε.Κανείς δεν θα τους πειράξει στον δικό τους κόσμο.

Αποχαιρετώ τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.Δεν κατάφερε να ζήσει,όχι γιατί δεν ήθελε,αλλά γιατί δεν άντεξε.Δεν θ’αργούσε η μέρα,που θα έβλεπε ξεκάθαρα,πως οι δυνάστες του,δεν ήταν τίποτε παραπάνω απο δειλοί υπηρέτες του φθόνου.Άδειες προσωπικότητες χωρίς ψυχή.

Θα μπορούσε να ήταν το δικό μας παιδί,ο δικός μας συμμαθητής,ο δικός μας αδελφός...

Να μιλάτε,να γελάτε και να χαίρεστε,όλοι εσείς που νιώσατε και νιώθετε τον τρόμο.Κανείς δεν βρίσκεται πάνω απο εσάς και κανείς δεν θα μπορέσει να σας εξουσιάσει με τις φωνές και τη βία.

Ο φόβος,είναι στο μυαλό.Θα έρθει η μέρα,που τα κιλά θα φύγουν,η ακμή και τα σιδεράκια θα εξαφανιστούν.Θα προκόψετε στις ζωές σας και θα φορέσετε καινούρια ρούχα και θα κρατήσετε όμορφες τσάντες και κομψούς χαρτοφύλακες.Θα τα καταφέρετε,γιατι στο τέλος το μόνο που θα μείνει,θα είναι η γνώση για τους πλανήτες,την οικολογία,την μυθολογία και τόσα άλλα που η ζωή σας επιφυλάσσει.

Αφήστε τους πίσω να ‘’κάνουν την πλάκα τους’’ !!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ