Μ. Σουλτς: ''Η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού''

Η χώρα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κάνει επιπρόσθετες πληρωμές, οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται χρήματα, οι δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος για χρηματοδότηση των τραπεζών έχουν σχεδόν εξαντληθεί και όμως οι συνομιλίες με τους θεσμούς σέρνονται, προειδοποιεί ο Μ. Σουλτς πριν τη Σύνοδο Κορυφής. 

Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην καταστροφή τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
''Η Ελλάδα είναι οικονομικά στο χείλος του γκρεμού εξ' αιτίας άμεσων oφειλών που πρέπει να καταβληθούν. H οικονομική κατάσταση της χώρας είναι επικίνδυνη, καθώς βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαία δύο ως τρία δισεκατομμύρια για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις. Ο χρόνος είναι πλέον λίγος.

Η χώρα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κάνει επιπρόσθετες πληρωμές, οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται χρήματα, οι δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος για χρηματοδότηση των τραπεζών έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Για αυτό θα ήταν καλό να εκπληρώσει τώρα επιτέλους η Ελλάδα τις υποχρεώσεις. στις οποίες έχει δεσμευτεί – και τότε θα εισρεύσει ξανά χρήμα από τους εταίρους. Ακούω πάντως με ανησυχία, ότι οι συνομιλίες των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς.
Η ετοιμότητα για συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί''.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ