Μια μαγική & φτηνή συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη & τον καλεσμένο της: Τραϊφλ με μπισκότα, παγωτό καϊμάκι & σάλτσα φράουλας! (βίντεο)

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αβγό, λίγο μπέικιν, κανέλλα, βανίλια, λικέρ και μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Δουλεύουμε με το χέρι για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να μπορούμε να κόψουμε σε ροδέλες. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για 5 - 6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το λικέρ ή κονιάκ ή ό,τι έχουμε, τα φύλλα αρμπαρόριζας και βράζουμε μέχρι να μαραθούν οι φράουλες.

Αφήνουμε τη σάλτσα φράουλας στην άκρη για να κρυώσει λίγο. Η σάλτσα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Σερβίρουμε το γλυκό μας σε γυάλινα μπολ. Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ και βάζουμε μέσα τα μπισκότα. Ρίχνουμε σάλτσα φράουλα, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό. Επαναλαμβάνουμε 1 ή 2 φορές, ανάλογα με το μέγεθος του μπολ και στο τέλος γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και τρίμματα μπισκότου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής 

ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα: 
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. Flora με 25% βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αβγό 
1 βανίλια 
Κανέλα 
1 σφην. λικέρ μαστίχα 
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σάλτσα φράουλας:
500 γρ. φράουλες 
2 κ.σ. ζάχαρη
2 φύλλα αρμπαρόριζας
2 κ.γ. λικέρ μαστίχα 
Σερβίρουμε με παγωτό Carte d’ Or Καϊμάκι

Who is Who

Η Ελένη Ψυχούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού.
Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».
Το 1999 ανέλαβε την στήλη για το εστιατόριο, «Πείνα» του «Symbol», ένθετου στην εφημερίδα «Επενδυτής». Από τότε έχει εργαστεί στην «Καθημερινή», στο «Down Town», στην εφημερίδα «Θέμα», στο περιοδικό «Blue» της αεροπορικής εταιρίας «Aegean», στην free press εφημερίδα «Lifo», στο περιοδικό «Ευ Ζην» και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako.
Tα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Homme» και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Ημερησία». Εργάζεται παράλληλα στο «Βήμα Γκουρμέ», στο περιοδικό «Βημαγκαζίνο», «V men», τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του «Μaison Decoration» και στο περιοδικό «Cook Book», ένθετο στο «Έθνος». Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό «Olive» και το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις «Φερενίκη» με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά».
Έχει συνεργαστεί ως μόνιμος συντάκτης στα περιοδικά «Marie Claire», «Maison & Decoration», «Votre Beaute», «Celebrity», «Pink», «Passport», «Grazia» και «Free».Η καταγωγή της είναι από το Βόλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ