Στις 26 Μαρτίου το ταξίδι Δραγασάκη, Κοτζιά, Παππά στην Κίνα‏!

Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Παππάς θα ταξιδέψουν στις 26 Μαρτίου στην Κίνα, προκειμένου να ετοιμάσουν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην χώρα της Cosco.

Η επίσκεψη έχει οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο καθώς η σχέση της Ελλάδας με την Κίνα θεωρείται στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει ειδική διεύθυνση που θα επικεντρωθεί στις διεργασίες για στενότερη συνεργασία με την Κίνα, το Βιετνάμ και την Κορέα.

Επόμενος σταθμός της κυβέρνησης είναι η Ρωσία, όπου στις 8 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Την επόμενη ημέρα θα ταξιδέψειστη Μόσχα και ο Πάνος Καμμένος.

Αλλωστε, το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις, όταν ανέφερε ότι «με ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική θα αξιοποιήσουμε την αστείρευτη γεωπολιτική δυναμική της πατρίδας μας».

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η ελληνική «τρόικα» θα ταξιδεύει για το Πεκίνο τρεις ημέρες αργότερα, στις 26 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ