Π. Μοσκοβισί: ''Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος''

Το χάσμα που έχει επέλθει στις σχέσεις Ελλάδας- πιστωτών και στην οργισμένη στάση της ΕΕ απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να μην συνεργάζεται με τους θεσμούς, αποτυπώνει σημερινή δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ζώνη του ευρώ δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε πως το Eurogroup έχει ισχυρή βούληση να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Χρηματοοικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Καθήκον μας όμως, δεν είναι να το οργανώσουμε αυτό, αλλά να το αποτρέψουμε», δήλωσε.
Αν και ο κ. Μοσκοβισί προειδοποίησε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα θα επιφέρει μεγάλες πολιτικές ζημίες, ωστόσο ξεκαθάρισε τα εξής: «Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές».
Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα θα πρέπει να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ