Πώς ο συνήθως ήπιος Γ. Μπαλάφας εξεμάνη με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου - Και η Ντόρα πάντως σήμερα δεν άντεχε με την Πρόεδρο της Βουλής

Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του δεύτερου αντιπροέδρου της βουλής Γιάννη Μπαλάφα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αργά χθες το βράδυ. 

Ο τσακωμός συνέβη στην επιτροπή ΔΕΚΟ για τον τρόπο με τον οποίο η κ. Κωνσταντοπούλου προέδρευε στην συγκεκριμένη επιτροπή και οργάνωσε την όλη διαδικασία.

Ο κ. Μπαλάφας, έντονα εκνευρισμένος, κατηγόρησε μέλη της επιτροπής και εμμέσως την κυρία Κωστανοποπούλου για ναρκισσισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά ως προς τη διαχείριση της πολύωρης συνεδρίασης . «Θέλω να έρχομαι κάθε φορά εδώ για να συζητώ το συγκεκριμένο θέμα. Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει. Δεν είναι δημοκρατικό, κατά τη γνώμη μου, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό. Και μόνο τον ναρκισσισμό τρέφει αυτού του οποίου το κάνει» είπε προς την κυρία Κωνσταντοπούλου, φανερά εκνευρισμένος, ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε: «Είμαι άσος στις διαδικασίες, σας διαβεβαιώ. Τις παίζω στα δάχτυλα, αλλά σέβομαι τον χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση Μπαλάφα και οι δυο τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να παρακολουθούν:

Κωνσταντοπούλου: Να θυμίσω προς όλους και κυρίως προς αυτούς που κατέχουν αξιώματα στη Βουλή ότι αυτή η διαδικασία είναι διαδικασία ακρόασης στην οποία τίθενται και ερωτήματα. Σεβαστό το δικαίωμα όσων δεν επιθυμούν να ρωτήσουν, αλλά δεν θα περιορίσω το δικαίωμα εκείνων που θέλουν να ρωτάνε.

Μπαλάφας: Τα τέσσερα πέμπτα των τοποθετήσεων δεν ήταν ερωτήσεις, ήταν τοποθετήσεις. Εδώ ακούσαμε ιστορικές τοποθετήσεις 25 λεπτών και μετά μια ερώτηση που ήδη είχε απαντηθεί.

Κωνσταντοπούλου: Και εσείς όπως και εγώ βρισκόμαστε σε αυτή την επιτροπή εξ οφίτσιο και έχουμε την υποχρέωση να είμαστε εδώ παρόντες.

Μπαλάφας: Αυτές οι διαδικασίες, κατά τη γνώμη μου, δεν προάγουν τίποτα. Δεν είναι διαδικασία αυτή, θα πρέπει να την ξανασυζητήσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή ξεκίνησε στις 7:30 και ολοκληρώθηκε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα...

"Κόντρα" ανάμεσα σε Ντόρα Μπακογιάννη & Ζωή Κωνσταντοπούλου για μια... υπογραφή!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι ως πρόεδρος της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, εδώ και τρεις εβδομάδες είχε στείλει στην κ. Κωνσταντοπούλου αίτημα να υπογράψει το σχετικό έγγραφο, προκειμένου αν διεξαχθεί κάποια ψηφοφορία στη βουλή, η κ. Μπακογιάννη να μπορεί να ψηφίσει με επιστολή. Κάτι που όμως δεν έγινε.

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα αίτια της στάσης της κ. Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Είναι ένας συνδυασμός ασυνέπειας και σπάσιμου νεύρων απέναντί μου», ενώ συμπλήρωσε με νόημα «Για να υπογράψει την επιστολή προκειμένου να διώξει τον Μητσοτάκη από τη βουλή, που είναι 75 χρόνια πολιτικός, βρήκε χρόνο. Για να υπογράψει ως πρόεδρος της βουλής προκειμένου να είμαι καλυμμένη, δεν βρήκε χρόνο».

Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι έχει ζητήσει ραντεβού από την κ. Κωνσταντοπούλου εδώ και τρεις εβδομάδες, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. «Εχω ζήσει πολλές άσχημες συμπεριφορές, αλλά αυτού τους είδους πρώτη φορά», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ