Θέλετε να φάτε Bagels με άρωμα Μανχάταν; το τυπικό νεοϋορκέζικο σνακ βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας!

Όποιος έχει επισκεφθεί το Μεγάλο Μήλο (αλλά και όποιος απλώς το έχει απλώς θαυμάσει στις ταινίες), θα έχει παρατηρήσει ότι μια από τις κλασικές συνήθειες των Νεοϋορκέζων είναι η καθιερωμένη «στάση» για bagel. 

Αυτό το θαυματουργό κυκλικό ψωμάκι συνδυάζεται με τον take away καφέ σαν σνακ με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση, ή τρώγεται σκέτο με το φαγητό αντικαθιστώντας το ψωμί. Τα bagels πωλούνται σε διάφορα spots της πόλης, από 24hours open κινέζικα μάρκετ μέχρι σουπερμάρκετ, αφού οι Αμερικάνοι εκτός από στιγμιαία σνακς τα αγοράζουν και σε δωδεκάδες για το σπίτι. Ένα τέτοιο μικρό και cute bagel spot άνοιξε στον αριθμό 50 της οδού Αθηνάς στην πλατεία Κοτζιά πριν ενάμιση μήνα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, με θητεία στο διάσημο Murray’s Bagels του Μανχάταν,ο Λίο έφτασε στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια, μεταφέροντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του. «Ασχολούμαι με τα bagels τα τελευταία πέντε χρόνια, στον τομέα της χονδρικής πώλησης. Μου ζητούσαν να τα διαθέσω και σε λιανική και σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη αυτού του χώρου ανοίξαμε το Leo’s house of Bagels, σε ένα σημείο που είναι εύκολο να τα παίρνει κανείς στο δρόμο του, φρέσκα και ζεστά».

Επιπλέον μπορεί κανείς να αγοράσει κατεψυγμένα bagels για το σπίτι, όπως αναγράφεται στον κατάλογο στα 12 το 1 δώρο.

«Ακολουθούμε την παραδοσιακή συνταγή, πρώτα βράζουν και μετά ψήνονται», τονίζει ο Λίο ενώ εξηγεί ότι τα bagels ξεκίνησαν ως βραστό ψωμί πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους Εβραίους της Πολωνίας και της Γερμανίας και στη συνέχεια πέρασαν μέσω των μεταναστών στην Αμερική, όπου και έγιναν τυπικό all day σνακ.

Όλη η συνέχεια εδώ - Popaganda.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ