Δίαιτα Harcombe: Το πρόγραμμα με τις 3 φάσεις που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά για πάντα!

Η διατροφολόγος Zoe Harcombe πέρασε 20 χρόνια ερευνώντας τι μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε μια δίαιτα. Σήμερα, έχει καταλήξει στη δίαιτα Harcombe, ένα απλό πρόγραμμα 3 βημάτων που θα σταματήσει για πάντα τις λιγούρες σου.

Όπως υποστηρίζει η Zoe Harcombe οι δίαιτες που περιορίζουν τις θερμίδες αναγκάζοντάς σε να φας λιγότερο όχι μόνο σε κάνουν να παίρνεις τελικά περισσότερα κιλά, αλλά και ευθύνονται επιπλέον για τρεις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη όρεξη για φαγητό: δυσανεξία σε τροφές, υπογλυκαιμία και ανάπτυξη μυκήτων candida.

Ακολουθώντας το εναλλακτικό διατροφικό πρόγραμμα των τριών φάσεων που είναι γνωστό ως “δίαιτα Harcombe” (www.theharcombediet.com), η Zoe υπόσχεται ότι θα δεις γρήγορη απώλεια βάρους που όχι μόνο θα είναι μόνιμη αλλά θα σε κάνει να νιώθεις πιο υγιής.  Η ίδια τονίζει ότι πρέπει να τρώμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες δεν επιτρέπονται στις δίαιτες με λίγες θερμίδες και λιπαρά, προκειμένου να παίρνουμε τις 13 βιταμίνες και τα 16 μέταλλα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να είναι υγιής.

Οι γλυκιές τροφές, οι επεξεργασμένες και εκείνες που φτιάχνονται από λευκό αλεύρι έχουν προσδιοριστεί ως οι πιο «ένοχες» για τις λιγούρες και την αύξηση βάρους. Όπως εξηγεί λαχταράμε τις τροφές στις οποίες έχουμε δυσανεξία επειδή προκαλούν εθισμό και αρχίζουμε να νιώθουμε άσχημα όταν δεν τις τρώμε. Αυτό μπορεί να συμβεί επίσης με φαινομενικά υγιεινές τροφές, όπως φρούτα τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα σακχάρων.

Η δίαιτα Harcombe ολοκληρώνεται σε τρεις φάσεις και αποτελεί επανάσταση στον τρόπο διατροφής μας, επιτρέποντας στο σώμα να συνέλθει από την τροφική δυσανεξία, την υπογλυκαιμία και την υπερβολική ανάπτυξη των μυκήτων candida που προκαλούν οι ολιγοθερμιδικές δίαιτες, οι γλυκιές και επεξεργασμένες τροφές.

Δίαιτα Harcombe α’ φάση: Εκκίνηση με γρήγορη απώλεια βάρους

Η πρώτη φάση της δίαιτας διαρκεί 5 μέρες. Σε αυτό το πρώτο στάδιο, μπορείς να φας όσο ψάρι και κρέας θέλεις και όλα τα λαχανικά εκτός από πατάτες και μανιτάρια. Η μόνη τροφή που είναι περιορισμένη είναι τα δημητριακά (καστανό ρύζι, κινόα και πόριτζ βρώμης). Στη διάρκεια αυτής της φάσης θα πρέπει να αποκτήσεις τη συνήθεια να τρως τρία γεύματα τη μέρα και να εξοικειωθείς ξανά με αυτό που είναι φυσιολογική ποσότητα φαγητού για σένα – που θα σε αφήνει χορτάτη αλλά όχι να «σκας».  Μπορείς να χάσεις 3,5 με 4 κιλά, σ’ αυτή τη φάση, αλλά αν αυτά που θέλεις να χάσεις συνολικά είναι πολύ περισσότερα θα πρέπει ιδανικά να την επεκτείνεις για περισσότερες μέρες.

Όλη η συνέχεια εδώ - shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ