Don't look down: Ποδηλατώντας στη Λευκή Γραμμή της... τρέλας - Mια ποδηλατάδα ακατάλληλη για... υψοφοβικούς! (βίντεο)

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην περιπέτεια και την τρέλα και πάνω σε αυτήν φαίνεται να οδήγησε το ποδήλατό του ο Μάικλ Κόλμπεκ.

Η λεπτή γραμμή ταυτίζεται εν προκειμένω με τη Λευκή Γραμμή που δεσπόζει σε έναν από τους ογκώδεις κόκκινους φυσικούς σχηματισμούς στη Σεντόνα της Αριζόνα. 

Ενα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι απαθανάτισε με εντυπωσιακό τρόπο το τρομακτικό εγχείρημα του Κόλμπεκ, ενός επαγγελματία ποδηλάτη βουνού, που κατάφερε να οδηγήσει το αγαπημένο του δίτροχο στην κόψη του ξυραφιού (αυτό πιθανόν θα ήταν πιο εύκολο) ή στο χείλος του γκρεμού (αυτό σίγουρα είναι το μόνο αληθινό).

Οι εικόνες σοκάρουν όχι μόνο τον θεατή αλλά και τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. «Είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχω κάνει ποτέ με το ποδήλατό μου» δήλωσε, όταν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του. 

Ο τολμηρός ποδηλάτης είπε ότι γνώριζε από χρόνια αυτήν τη διαδρομή, αλλά μόνο πρόσφατα του δόθηκε η ευκαιρία να τη διασχίσει, όταν βρέθηκε στην περιοχή στη διάρκεια ενός ταξιδιού. 

Οπως ανέφερε, «περπάτησε μερικές φορές το λευκό μονοπάτι και τον πέτρινο ‘‘διάδρομο’’ κάτω από αυτό και αφού το σκέφτηκε άλλες τόσες πήρε την απόφαση…».

«Δεν το συνιστώ σε άπειρους»

«Ηταν τρελό αυτό που έκανα, αλλά είχα εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω» δήλωσε ο Κόλμπεκ, προσθέτοντας ότι «το μυστικό ήταν να μπλοκάρω τις τρομακτικές σκέψεις για τους κινδύνους που παραμόνευαν και να συγκεντρωθώ αποκλειστικά στο μονοπάτι και όχι στο τρομερό τοπίο που με περιέβαλλε».

Ρύθμισε κατάλληλα την πίεση του αέρα στα ελαστικά του προκειμένου να αυξήσει στο μέγιστο την πρόσφυσή τους στο έδαφος, σκλήρυνε τις αναρτήσεις του ποδηλάτου και ανύψωσε το κάθισμά του. Περπάτησε για μια ακόμη φορά τη διαδρομή και ξεκίνησε…

«Ζω για συγκινήσεις σαν και ετούτη και θα επιχειρούσα ακόμη και αν δεν με κινηματογραφούσαν» τόνισε ο παράτολμος ποδηλάτης. 

Εξήρε τον κινηματογραφιστή και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της δουλειάς του ενώ συμβούλεψε όσους δεν έχουν εμπειρία στο ποδήλατο βουνού να αποφύγουν αυτήν τη διαδρομή. 

Πριν από περίπου έναν χρόνο μια ομάδα ποδηλατών είχε διασχίσει την ίδια διαδρομή, αποτυπώνοντας την προσπάθειά της από μιαν άλλη οπτική γωνία, το ίδιο ενδιαφέρουσα και τρομακτική. (στο βίντεο που ακολουθεί).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ