Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν ερωτευόμαστε; Ερευνητές έχουν την απάντηση! (Φωτό)

Κινέζοι ερευνητές συγκέντρωσαν 100 Λειτουργικές Απεικονίσεις Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI) ανδρών και γυναικών, που είτε δήλωσαν ερωτευμένοι, είτε πρόσφατα είχαν χωρίσει, είτε ποτέ δεν είχαν ερωτευτεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν θεαματικά αφού οι επιστήμονες κατέληξαν ότι 12 περιοχές του εγκεφάλου σχετίζονται με τον... έρωτα!

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να δουν κοινά «ίχνη» στους εγκεφάλους των ερωτευμένων (οι οποίοι κλήθηκαν να βλέπουν στο εργαστήριο φωτογραφίες των αγαπημένων τους την ώρα της εγκεφαλικής απεικόνισης), τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους εγκεφάλους των υπολοίπων εθελοντών που δεν ήταν ερωτευμένοι.
Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες «είδαν» με ποιο τρόπο το συναίσθημα του έρωτα επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλο.

Όπως διαπίστωσαν, όταν κανείς ερωτεύεται, τότε συμβαίνουν ορατές αλλαγές σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου, που εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων, στην ανταμοιβή, στην υποκίνηση, στην κοινωνική λειτουργικότητα κ.α.

Μία συγκεκριμένη περιοχή - ο κερκοφόρος πυρήνας - ενεργοποιείται, όταν κανείς χωρίζει.

«Η μελέτη μας παρέχει τις πρώτες ενδείξεις για τις αλλαγές που σχετίζονται με τον έρωτα στην υποκείμενη αρχιτεκτονική του εγκεφάλου. Τα ευρήματα ρίχνουν νέο φως στους νευροφυσιολογικούς μηχανισμούς της ρομαντικής αγάπης», δήλωσε ο Σιαοτσού Ζανγκ επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέϊ.

Πηγή: i100.independent.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ