Top Women οι 10+1 Ελληνίδες που σάρωσαν στις πασαρέλες του κόσμου - Aπό την Κ. Τσοπέη στην Κάτια Ζυγούλη & την Ειρήνη Σκλήβα!

Μπορεί τελευταία να μας έχουν κατακλύσει τα ξένα μοντέλα, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως οι Ελληνίδες μοντέλες δεν έχουν προξενήσει κανονικό σεισμό στις πασαρέλες στο πέρασμα του χρόνου. 

Από την Κορίνα Τσοπέη που κατέκτησε για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά τον τίτλο της Μις Υφήλιος και την Φιλίππα Μάθιους έως την Ειρήνη Σκλήβα και την Κάτια Ζυγούλη. Πολλές ήταν και είναι οι Ελληνίδες που έχουν προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση με την αιθέρια ομορφιά τους και έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία του μόντελινγκ!

Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο χαρακτηριστικές και σας τις παρουσιάζουμε με κάθε λεπτομέρεια!

Κάτια Ζυγούλη: Έχει ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα που έχουν εμφανιστεί στο λαμπερό κόσμο του μόντελινγκ. Αυτό σε συνδυασμό με το υπέροχο κορμί της, της χάρισαν τον τίτλο της Ελληνίδας Playmate το 1997. Σαν μοντέλο έκανε διεθνή καριέρα και φωτογραφήθηκε στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου. Στο αποκορύφωμα της τα παράτησε όλα για να κάνει οικογένεια και παιδιά με τον Σάκη Ρουβά.

Τζίνα Αλιμόνου: Άλλη μια πανέμορφη γυναίκα με φωτογραφήσεις που άφησαν εποχή στα 90ς. Η Τζίνα κέρδισε τον τίτλο του Top Model of the World με αποτέλεσμα να τις ανοιχτούν διάπλατα οι πασαρέλες σε όλο τον κόσμο. Για 8 χρόνια έκανε τους ξένους να παραμιλάνε με το μεσογειακό της ταπεραμέντο. Τώρα είναι παντρεμένη από το 2006 με τον Παύλο Βαρδινογιάννη και έχουν μια ωραία οικογένεια με 4 παιδάκια.

Ελενα Κουντουρά: Με μια χαρακτηριστική Ελληνική ομορφιά η Έλενα έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο από το 1984 ως το 1997. Το 1990, μάλιστα, ανακηρύχτηκε από το CNN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Στη γοητεία της υποτάχθηκαν άπαντες, με προεξάρχοντες τους Ιάπωνες της εταιρείας καλλυντικών Shiseido, όπου η Έλενα ήταν το πρόσωπο που διαφήμιζε την εταιρία για πιο πολλά χρόνια από κάθε άλλο μοντέλο. Σήμερα είναι βουλευτής και υπουργός τουρισμού.

Ειρήνη Σκλήβα: Μοντέλο με παγκόσμιο τίτλο ομορφιάς είναι είδος εν ανεπάρκεια στη χώρα μας. Η Ειρήνη όμως κατάφερε το 1996, στα 18 της, να στεφθεί Μις Κόσμος και να σαρώσει για μερικά χρόνια τα σημαντικότερα fashion shows στο Μιλάνο και στο Μόναχο. Αποχώρησε σχετικά γρήγορα από τα φώτα της δημοσιότητας για να αφοσιωθεί στην οικογένεια της απογοητεύοντας τους χιλιάδες θαυμαστές του απαράμιλλου κάλλους της.

Βίκυ Κουλιανού: Μια από τις πρέσβειρες του εγχώριου μόντελινγκ στο εξωτερικό, και από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες από την χρυσή εποχή των 90ς. Η πανύψηλη (1,85 εκ) Βίκυ έχει λιώσει πολλά ...τακούνια στις παγκόσμιες πασαρέλες μόδας επιδεικνύοντας δημιουργίες κορυφαίων μόδιστρων, όπως οι Armani, Ferre, Valentino, Versace, Yves SaintLaurent, με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργασθεί, ενώ έχει φωτογραφηθεί για διάσημα περιοδικά του εξωτερικού.

Φιλίππα Μάθιους: Η Αυστραλέζα καλλονή υπήρξε ένα από τα super model της δεκαετίας του '90 στην Ελλάδα και μαζί με τη Βίκυ Κουλιανού αποτέλεσαν το πιο εκρηκτικό δίδυμο του εγχώριου modeling. Τη λάτρεψαν τόσο η εγχώρια πασαρέλα όσο και τα ιλουστρασιόν εξώφυλλα των περιοδικών μόδας, ενώ οι Έλληνες σχεδιαστές δεν παρουσίαζαν τη νέα τους κολεξιόν εάν η Φιλίππα δεν την είχε? εγκρίνει 
Ο σφοδρός έρωτάς της με τον γοητευτικό επιχειρηματία Αλεξ Θεοδωρίδη κατέληξε σε γάμο και στη συνέχεια το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αυστραλία. Έκαναν ένα γιο, ενώ σήμερα ζουν χωριστά...

Μαρίνα Τσιντικίδου: Τον Απρίλιο του 1992 και σε ηλικία 21 ετών εξελέγη Σταρ Ελλάς και λίγο αργότερα κλήθηκε να εκπροσωπήσει για άλλη μία φορά τα ελληνικά χρώματα στο διεθνή διαγωνισμό της Μις Ευρώπη που διοργανώθηκε στο Ζάππειο της Αθήνας κερδίζοντας αυτή την φορά τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας της γηραιάς ηπείρου! Έχει αποσπάσει και το βραβείο της Μις Μάντισον για τα ωραιότερα ελληνικά πόδια ανάμεσα στις 12 υποψήφιες.

Η διάκρισή της την έκανε διάσημη με αποτέλεσμα να αρχίσει να δέχεται τηλεοπτικές προτάσεις. Το φθινόπωρο του 1992 παρουσίασε μαζί με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο στον ANT1 το χιουμοριστικό πρόγραμμα Candit Camera με την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη. Την περίοδο 1993 με 1994 το Mega Channel την τοποθέτησε ως συμπαρουσιάστρια δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και στην εκπομπή της πρωινής ζώνης "Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό". Στο διάβα της τηλεοπτικής της καριέρας ακολούθησαν εμφανίσεις σε διάφορες διαφημίσεις καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση, ενώ παράλληλα η ενεργή της δράση στις πίστες της πασαρέλας γινόταν ακατάπαυστα. Σήμερα ζει σ την εξωτική και πανέμορφη Μαρτινίκα της Καραϊβικής, όπου και ξενιτεύτηκε για χάρη του αγαπημένου της! 

Κατερίνα Τσοπέη: Είναι ομολογουμένως μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Στις 20 Ιουνίου του 1964 η στέφθηκε Σταρ Ελλάς και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος το 1964, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όπου και νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά! Ακολούθως έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ παίζοντας σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής.

Λάουρα ντε Νίγκρις: Ποιος δεν θυμάται τη θρυλική Λάουρα που ήρθε από τη Βραζιλία και έβαλε κανονικό μπουρλότο στις φαντασιώσεις των ανδρών; Έγινε πετυχημένο μοντέλο, παντρεύτηκε τον Αρη Τερζόπουλο και απογείωσε την ελληνική μόδα μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Γυναίκα», όπου και διετέλεσε ως μία από τις πιο επιτυχημένες διευθύντριες μόδας. Αργότερα, χώρισε με τον Τερζόπουλο και παντρεύτηκε τον αθλητή Θανάση Καλογιάννη. Σήμερα ζει στο Σάο Πάολο μεκριά από όλους και όλα?

Υβέτ: Το όνομά της μπήκε σε κάθε σπίτι, καθώς ήταν η πρώτη Αφρικανο-Αμερικανίδα που μίλησε Ελληνικά στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται την Υβέτ να διαφημίζει την εταιρεία Madisson; Υπήρξε διάσημο μανεκέν στην Ελλάδα, ενώ έχει άλλη μια πρωτιά, καθώς έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που αγωνίστηκε στο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το 1983. Έγινε το πρωταγωνιστικό μοντέλο σε 8 σημαντικές τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες, σε μια χρονική περίοδο τεσσάρων ετών, ενώ ταξίδεψε σαν μοντέλο στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., παρουσιάζοντας δημιουργίες σημαντικών σχεδιαστών μόδας όπως του Calvin Klein, του Armani, του Versace, του Gianfranco Ferre, του Valentino και πολλών άλλων. 

Βίκυ Καγιά: Η Ελληνίδα Κέιτ Μος, όπως πολύ την αποκαλούν ξεκίνησε να φωτογραφίζεται από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών για διάφορες καμπάνιες, περιοδικά και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Όταν έγινε 19 χρονών αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ ξεκινώντας από το Παρίσι. Δούλεψε και στη Γερμανία, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο και για πολλά χρόνια εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Θα συνεργαστεί με τα πιο σημαντικά ονόματα οίκων μόδας όπως Lagerfeld, Chanel, Dior, Emanuel Ungaro, Thierry Mugler, Lolita Lempicka, Vivian Westwood και Valentino και θα φιγουράρει στα εξώφυλλα περιοδικών όπως Vogue, Esquire, Madame Figaro, Marie Claire και Elle.
Έκανε ένα επιτυχημένο πέρασμα ως παρουσιάστρια από την τηλεόραση και σήμερα περιμένει το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον Ηλία Κρασσα.

Πηγή: Tff.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ