Ο Πάπας Φραγκίσκος εξομολογείται 2 χρόνια μετά την εκλογή του, τι του έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα! Δεν έχει κι άδικο!

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του για τον εορτασμό των δύο χρόνων από την εκλογή του ως Πάπας, ο Φραγκίσκος δήλωσε πως αυτό που μετάνιωσε περισσότερο είναι οι περιορισμοί στις κινήσεις του, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλειά του.

«Το μόνο πράγμα που θα ήθελαν, είναι να βγω έξω για μια μέρα, χωρίς να με αναγνωρίσει κανείς και να πάω σε μια πιτσαρία για να φάω πίτσα» δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι του Μεξικού, συγκρίνοντας την τωρινή ζωή του με εκείνη όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες.

«Στο Μπουένος Άιρες ήμουν σαν πρόσκοπος. Μετακόμιζα μεταξύ ενοριών και σίγουρα αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει. Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά. Αλλά το συνηθίζεις».

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του στη θέση του Πάπα από τους καρδινάλιους κατά την διάρκεια μυστικού κονκλάβιου που πραγματοποιήθηκε στην Καπέλα Σιξτίνα, ρωτήθηκε αν του αρέσει που είναι ποντίφικας και απάντησε «Δεν με πειράζει». Δήλωσε πως όταν ταξίδεψε στη Ρώμη για να πάρει μέρος στο Κονκλάβιο, δεν είχε ιδέα ότι μπορούσε να εκλεγεί.

Κουβαλούσε μαζί του μια μικρή βαλίτσα και περίμενε πως θα έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής για την χώρα του μετά την εκλογή του διαδόχου του Βενέδικτου, που έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε οικειοθελώς από την εποχή του Μεσαίωνα.

Ο 78χρονος Πάπας τόνισε για άλλη μία φορά, πως είχε μια διαίσθηση ότι, λόγω της ηλικίας του, η θητεία του θα ήταν πιο μικρή. «Έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνω στη θέση του Πάπα για σύντομο χρονικό διάστημα: Τέσσερα ή πέντε χρόνια, ακόμη και δύο ή τρία. Τα δύο έχουν ήδη περάσει. Είναι κάπως περίεργη η αίσθηση. Είανι ίσως σαν την ψυχολογία ενός παίκτη που πείθει τον εαυτό του ότι θα χάσει για να μην απογοητευτεί, και όταν κερδίζει, χαίρεται».

Χαιρέτισε επίσης την απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί ως θαρραλέα, γεγονός που υποδηλώνει ότι και αυτός δεν αποκλείει το ίδιο ενδεχόμενο, αν νιώσει ότι δεν έχει την ψυχική ή σωματική δύναμη για να συνεχίσει το έργο του.

Πηγή: Telegraph

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ