All time classic: Η Fiat ετοιμάζει την επιστροφή του θρυλικού 124 Spider!

Το Fiat 124 Sport Spider ήταν ένα 2+2 θέσεων ανοικτό μοντέλο, αρκετά δημοφιλές στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο ήταν στην παραγωγή για μια 15ετία (1966-1982).
 

Μετά από 33 χρόνια, η ιταλική φίρμα φαίνεται έτοιμη να αναβιώσει το θρυλικό 124 Spider, αφού, όπως δήλωσαν πρόσφατα κορυφαία στελέχη της, το συγκεκριμένο όνομα θα δοθεί στο νέο roadster που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mazda.

Η συγκεκριμένη συνεργασία (για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή του ΜΧ5) έγινε πριν σχεδόν μια 5ετία. Έκτοτε, από την ιταλική πλευρά, ακούσθηκαν πολλά σχετικά με το σήμα που θα έφερε το αδελφό μοντέλο. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι θα ήταν μια Alfa Romeo, τελευταία ακούσθηκε και το όνομα της Abarth, όμως, τελικά, επικράτησε η Fiat.

Μετά την έναρξη της παραγωγής του Mazda MX-5, το επόμενο βήμα υ είναι η ολοκλήρωση της έκδοσης της Fiat, η οποία θα πρέπει να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2016.

Αν και περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, εν τούτοις, σε ότι αφορά στους κινητήρες, λέγεται πως κάτω από το καπό θα υπάρχει ο γνωστός 1.4 λ. τούρμπο της ιταλικής εταιρίας, δεν διάφορες εκδόσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ