Vintage Story: Όταν η Ζακλίν Ροκ έγινε μούσα του Πάμπλο Πικάσο τον ξετρέλανε και την παντρεύτηκε στα 79 του! (Φωτό)

Στα 79 του χρόνια ο διάσημος ζωγράφος, παντρεύτηκε το μοντέλο στη Νίκαια της Γαλλίας και έζησε μαζί της το υπόλοιπο της ζωής του. Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Μαρτίου του 1961.

Για την ιστορία, ο Πικάσο έφυγε στα 91 του χρόνια, ενώ η Ζακλίν Ροκ αυτοκτόνησε με όπλο το 1986 σε ηλικία 59 ετών μην μπορώντας να συνηθίσει την απουσία του αγαπημένου της.

Η Ζακλίν ήταν η δεύτερη σύζυγος του Πικάσο, ενώ η πρώτη ήταν η Ολγα Κοκλόβα, που πέθανε νέα...

Ωστόσο, για 10 χρόνια είχε σχέση με την Ζιλό -40 χρόνια νεότερη- με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Κλοντ και την Παλόμα.

Ο χωρισμός του με την Ζιλό ήταν θυελλώδης κι αυτή προσπάθησε αργότερα να πάρει με κάποιον τρόπο διαζύγιο (σ.σ.: ενώ πρώτα του είχε πάρει τα παιδιά) για να διεκδικήσει δικαιώματα του ζωγράφου, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού δεν υπήρχε πιστοποιητικό γάμου.

Λέγεται λοιπόν, ότι την Ζακλίν Ροκ την παντρεύτηκε για να κάνει αντίποινα στην Ζιλό, που του πήρε τα παιδιά και τον παράτησε, επικαλούμενη ότι ήταν κακός σύζυγος και πατέρας, καθώς και άπιστος. Το τελευταίο της το δικαιολογούμε, γιατί όπως αποδείχθηκε ο Πικάσο είχε σχέση για 3-4 μήνες με μια κατά τέσσερα χρόνια νεότερη της συζύγου του!

Με την Ροκ λοιπόν, έζησε 11 χρόνια έγγαμου βίου και της έφτιαξε πάνω από 400 πορτρέτα, περισσότερα από κάθε άλλης μούσας του... Η Ροκ ήταν παντρεμένη με έναν μηχανικό, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη κι έφυγαν για την Αφρική, όμως τέσσερα χρόνια μετά τον χώρισε κι επέστρεψε στη Γαλλία και στα Ιλίσια Πεδία. Επιασε δουλειά στο κεραμοποιείο του εξαδέλφου της κι εκεί την γνώρισε ο Πικάσο. Η Ροκ τότε ήταν 27 κι ο Ισπανός ζωγράφος 72... Εξι μήνες μετά κατάφερε να την... τουμπάρει και βγήκαν ραντεβού, το οποίο αποτέλεσε την απαρχή του έρωτά τους.

Στην κηδεία του, δεν επέτρεψε στα παιδιά του να παραβρεθούν, καθώς υπήρχε κόντρα με την μητέρα τους και πρώην συμβία του Πικάσο, που ήθελε να πάρει την περιουσία του. Επειτα από πολλές διαμάχες, η Ροκ δέχτηκε να φτιάξουν από κοινού το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.

Πηγή: Newsonly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ