To "δεξί χέρι" του Γ. Βαρουφάκη, Ε. Παναρίτη ακτινογραφεί το Brussels Group & προβλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα

Αποκαλύψεις για τη σύνθεση του νέου Brussels Group, αλλά και προβλέψεις για το πιθανό πρωτογενές πλεόνασμα που θα έχει η χώρα έκανε η Ελενα Παναρίτη.

 

Σε αναλυτική ενημέρωσή της προς τους δημοσιογράφος, η ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

Η κα Παναρίτη κάνει λόγο για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ είναι οι «σκληροί, αμετακίνητοι και στρατιωτικοποιημένοι» καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν μέχρι να το πάρουν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, η Ελενα Παναρίτη χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους της ΕΚΤ ως «κλασικούς» τραπεζικούς υπαλλήλους, ενώ, για τους εκπροσώπους της ΕΕ σημειώνει ότι είναι «γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν».

Η Ελενα Παναρίτη, πάντως, σημειώνει ότι πολλές φορές η συμπεριφορά των Θεσμών είναι απαξιωτική, ενώ, τα έριξε στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό οφείλεται στις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης (το 2010) όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν «αδιάβαστους» τους Ελληνες αντιπροσώπους.

Μάλιστα, η κυρία Παναγίτη προέβλεψε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι της τάξης του 0,6% και όχι 1,5%, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα, τις κραυγαλέες περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που ισχύουν ακόμη σε αρκετούς κλάδους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ