Σταχτοπούτα: Πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά! Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως την Τζούλια Ρόμπερτς με τον Ρ. Γκηρ πρίγκηπα!

Με την υπογραφή-εγγύηση της Disney, ο διαχρονικός μύθος της φτωχής παραδουλεύτρας και του όμορφου πρίγκιπα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

 

 

Οι κλασικές
 
«Σταχτοπούτα» (1914 )
Η πρώτη χολιγουντιανή, διάρκειας 52 λεπτών και ασπρόμαυρη φυσικά διασκευή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, με την 22χρονη βασίλισσα του βωβού αμερικανικού σινεμά Μαίρη Πίκφορντ.
 

«Σταχτοπούτα» (1950 ), με τη φωνή της Άιλιν Γουντς
 Μετά την «Χιονάτη» και τον «Πινόκιο», ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γνωρίζει επιτυχία με ένα ακόμα παραμυθένιο κινούμενο σχέδιο. Η Άιλιν Γουντς δανείζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια και η Έλενορ Όντλι στην κακή μητριά της.


 
«Σταχτοπούτα» (2015 ), με τη Λίλι Τζέιμς
Σε σενάριο Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Το Αστέρι του Βορρά» ) και σκηνοθεσία του σαιξπηρικού Κένεθ Μπράνα, η Walt Disney ανανεώνει φαντασμαγορικά τον αγέραστο μύθο με την απολαυστική Κέιτ Μπλάνσετ - μητριά να κλέβει την παράσταση.

Οι εναλλακτικές

 
PRETTY WOMAN (1990 ) 
Μπορεί να είναι κολ γκερλ, διαθέτει όμως καλή καρδιά και υπέροχο χαμόγελο. Η νέα χολιγουντιανή Σταχτοπούτα ακούει στο όνομα «Τζούλια Ρόμπερτς» και είναι ικανή να γοητεύει κομψούς επιχειρηματίες με την κοψιά του Ρίτσαρντ Γκιρ, να σπάει τα ταμεία και να κερδίζει μια οσκαρική υποψηφιότητα.


 
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965 ) 
465.000 εισιτήρια για τη φτωχή, τσαχπίνα και καπάτσα Αλίκη, η οποία προσλαμβάνεται ως ιδιαιτέρα του διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από τις διασκεδαστικότερες στιγμές του ζεύγους, που ταξιδεύει στη Ρώμη συνοδεία μελωδιών του Σταύρου Ξαρχάκου.


 
Τρελός Σταχτοπούτος (1960 ) 
Σε σκηνοθεσία Φρανκ Τάσλιν, ο Τζέρι­ Λιούις διασκευάζει το πασίγνωστο παραμύθι αλλάζοντάς του το... φύλο, με τον ίδιο ως ταλαίπωρο Φέλα (χορεύει ένα αξέχαστο αυτοσχεδιαστικό σόλο ), τον Εντ Γουίν ως Καλό Νεράιδο και την Άννα Μαρία Αλμπεργκέτι ως πριγκίπισσα Τσαρμέιν.

Πηγή: athinorama - Xρήστος Μήτσης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ