Παραδίδουν τα γραφεία τους στη Βουλή οι Κώστας Σημίτης & Γιώργος Παπανδρέου

Έτοιμοι να παραδώσουν τα γραφεία τους στο κεντρικό κτήριο της Βουλής εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, οι οποίοι έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Αφήνουν ωστόσο να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσαν να τους παραχωρηθούν γραφεία σε άλλα κτήρια της Βουλής, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου ανάλογο με εκείνο που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στο κεντρικό κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή της Προέδρου της Βουλής με την οποία τους ζητούσε να παραδώσουν τα γραφεία που διατηρούν στο ισόγειο του κοινοβουλίου προκειμένου να αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Βουλής και τους βουλευτές και χωρίς να τους θέτει πιεστικά θέμα χρόνου. Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου τους άφηνε σαφώς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να διατηρούν τα γραφεία τους, τα οποία συνολικά καταλαμβάνουν 200 τ.μ. (μαζί με του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη, από τον οποίο εκκρεμεί απάντηση για το τι προτίθεται να πράξει).

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχετικά με τους «αναγκαίους χώρους» που παραχωρούνται στους πρώην πρωθυπουργούς, ο Κανονισμός της Βουλής (Μέρος Β΄) προβλέπει ότι αυτοί διατίθενται στο Βουλευτήριο, όπως και ισχύει σήμερα, ωστόσο, επισημαίνει ότι διατίθενται «με απόφαση του Προέδρου της Βουλής», όπως και οι έξι αστυνομικοί που προβλέπονται για τους ίδιους από την Φρουρά της Βουλής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ