Couleur Locale: Το cozy bar με τον Παρθενώνα ''στο πιάτο''!

Το Couleur Locale είναι ένα μπαρ το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι.

 

Διαθέτει μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης, προσφέρει άπλετη θέα στον Παρθενώνα και όλα αυτά μέσα σε ένα cozy σκηνικό το οποίο είναι όμορφα διακοσμημένο σε όλα του, τα λίγα τετραγωνικά.

Στην καλοκαιρινή του έκδοση (την ταράτσα) δεν είχα προλάβει να πάω ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που τα social media εμφάνιζαν φωτογραφίες τους με ενθουσιασμένους εραστές της Αθήνας.

Η έκπληξη ωστόσο, για εμένα τουλάχιστον, ήταν ο μικρός όμορφος και εξίσου cozy εσωτερικός του χώρος ο οποίος βρίσκεται στον ισόγειο χώρο και που για να τον προσεγγίσεις πρέπει να περάσεις από μια σειρά από παλιατζίδικα ακόμη και ένα ρεμπετάδικο που βρίσκεται πλάι στην είσοδό του.

Αφού λοιπόν το βλέμμα αποσπάσουν τόσες εικόνες, φτάνεις τελικά σε έναν χώρο λιτά και έξυπνα διακοσμημένο στον οποίο πρωταγωνιστής είναι το μπαρ. Φωτίζεται σε έντονες αποχρώσεις, σε αντίθεση με όλον τον υπόλοιπο χώρο, ενώ στο τέρμα του βλέπεις έναν ακόμη αίθριο χώρο στον τοίχο του οποίου προβάλλονται ασπρόμαυρες ταινίες χωρίς ήχο.

Το αίθριο ενδέχεται να ανοίξει αν ο καιρός το επιτρέψει κάτι που μόνο προσμονή μπορεί να μου δημιουργήσει, ενώ η μουσική είναι εκεί χαλαρωτική αλλά όχι βαρετή να σε συντροφεύει την ώρα που απολαμβάνεις το ποτό σου.

Το μπαρ του Couleur Locale είναι τόσο πλήρες όσο πάντα απολαμβάνω να παρατηρώ. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα από όλα τα είδη των αποσταγμάτων, τα μπουκάλια είναι άψογα κατηγοριοποιημένα για να μην χάνεσαι, ενώ η αδυναμία στα βερμούτ και τα amari είναι επίσης εμφανής.

Κατάλογο με cocktail σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μου αρέσει να ζητώ. Άλλωστε με ένα Cocchi Vermouth να βγαίνει μόλις από το ψυγείο, με μια σειρά από τζιν και ουίσκι να σε κάνουν να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και με το Campari να σου κλείνει το μάτι, το Negroni και ο στενός του συγγενής, το Boulevardier, είναι μονόδρομος.

Κι όμως προς έκπληξή μου έτσι ακριβώς κινείται και ο κατάλογος τον οποίο εδώ επιμελείται ο Παύλος Λούλης: Αποτελείται αποκλειστικά από κλασικές και “νέο-κλασικές” συνταγές, 18 στο σύνολο, ανάμεσα στις οποίες μπορεί ο καθένας να διαλέξει το στιλ και την εποχή που του ταιριάζει. Από El Presidente και Hemingway Daiquiri, μέχρι El Burro και French 75, Mai Tai ή ακόμη και Cosmopolitan, οι classic πρωταγωνιστές παρασκευάζονται όπως τους πρέπει και τους ικανοποιούν όλους.

Στα plus, σημειώστε πως οι τιμές των cocktail σε έναν μέσο όρο κυμαίνονται στα 7,5 ευρώ. Στα… ακόμη πιο plus θυμηθείτε πως μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στην ταράτσα.

Το Couleur Locale είναι απλό, ξεκάθαρο, κλασικό και μας αρέσει!

(Νορμανού 3, Μοναστηράκι)

Πηγή: fnl - guide.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ