Protein Power Diet: Η θαυματουργή δίαιτα που καίει το λίπος σε χρόνο dt!

Η δίαιτα που βασίζεται στην πρωτεΐνη και υπόσχεται να γίνεις πιο αδύνατη και θα νιώθεις πιο υγιής μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα είσαι πιο αδύνατη και θα νιώθεις πιο υγιής», λένε οι Michael R. Eades και Mary Dan Eades, το ζευγάρι των γιατρών που σχεδίασε τη δίαιτα Protein Power. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε υδατάνθρακες που βασίζεται στον έλεγχο της έκκρισης ινσουλίνης και γλυκογόνου, των ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Η βασική ιδέα της δίαιτας

Μειώνοντας την ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνουμε, μειώνουμε τα επίπεδα της ινσουλίνης. Αυτό προκαλεί τον οργανισμό να εκκρίνει περισσότερο γλυκογόνο, το οποίο συμβάλλει στην καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Παράλληλα με τη δίαιτα, οι δημιουργοί της προτείνουν γυμναστική με βάρη, γιατί το συγκεκριμένο είδος άσκησης συμβάλλει στην έκκριση αυξητικής ορμόνης πιο γρήγορα σε σχέση με την αεροβική. Η ορμόνη αυτή προάγει τη χρήση αποθηκευμένου λίπους ως ενέργεια από τον οργανισμό.

Τι επιτρέπεται να τρως;

Κατά τη διάρκεια της δίαιτας μπορείς να φας άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως ψάρι, κοτόπουλο, άπαχο κόκκινο κρέας, τυριά με λίγα λιπαρά (κότατζ, μοτσαρέλα,κ.λπ.), αυγά και τόφου.
Αν ο στόχος είναι να χάσεις κιλά, τότε μπορείς να καταναλώνεις και μέχρι 30 γραμμάρια υδατανθράκων, ποσότητα που πρέπει να μοιράσεις σε όλα τα γεύματα της ημέρας.
Διαφορετικά, αν θέλεις απλώς να διατηρήσεις το βάρος σου, μπορείς να τρως έως και 55 γραμμάρια την ημέρα. Επιτρέπονται τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια,  το μπρόκολο, τα φασολάκια, τα σπαράγγια, το αγγούρι και τα μανιτάρια.
Στόχος είναι να καταναλώνεις επίσης 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα αλλά και μια μικρή ποσότητα λιπαρών από ελαιόλαδο, αβοκάντο, ακόμα και βούτυρο.
Μπορείς επίσης να πίνεις αναψυκτικά και ροφήματα με γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, αλλά με μέτρο ή και ένα ποτήρι κρασί πού και πού –αλλά θα πρέπει να το υπολογίσεις στην ποσότητα των υδατανθράκων που μπορείς να καταναλώσεις εκείνη τη μέρα.
Τέλος, οι δημιουργοί του προγράμματος συνιστούν τη ΛΉΨΗ ενός συμπληρώματος διατροφής με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και τουλάχιστον 90 mg καλίου.
Ενδεικτικό πρόγραμμα διατροφής μιας μέρας

Από το βιβλίο των δρ. Michael R. και Mary Dan Eades “Protein Power: The High-Proterin/Low Corbohydrate Way to Lose Weight, Feel Fit and Boost Your Health -in Just Weeks!”

Πρωινό: Ομελέτα με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό, μισό φλιτζάνι φράουλες, μια φέτα ψωμί με βούτυρο και καφές.
Γεύμα: Φύλλα πράσινης σαλάτας με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο.
Δείπνο: Φιλέτο με σπαράγγια στον ατμό και μισή ντομάτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ