Good news: νέο αφιέρωμα του CNN στην Ικαρία: Γιατί εκεί ζουν 10 χρόνια παραπάνω;‏

Ο δημοσιογράφος του CNN, Bill Weir και ο κινηματογραφιστής Philip Bloom μέσα από την εκπομπή “The Wonder List” αφηγούνται ιστορίες ασυνήθιστων ανθρώπων, περιοχών, πολιτισμών και... πλασμάτων.

Η εκπομπή έκανε πρόσφατα αφιέρωμα στην Ικαρία και στην περιβόητη… μακροζωία των κατοίκων της.

Στο περιεχόμενο της εκπομπής αλλά και στη προσέγγιση του φαινομένου της “Ικαρίας” συνέβαλε καθοριστικά ο γνώριμος από τις Μπλε Ζώνες Dan Buettner, ο οποίος και οδήγησε τον Bill Weir στο νησί της Ικαρίας.

Μιλώντας για την εκπομπή, ο παρουσιαστής κάνει τη γνώριμη αντιπαραβολή μεταξύ ικαριακού και αμερικανικού τρόπου ζωής βγάζοντας τα γνωστά συμπεράσματα για τους λόγους που διαφέρουν οι μέσοι όροι ζωής σε Ικαρία και Αμερική ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην όλη “εκστρατεία” που έλαβε χώρα πριν λίγα χρόνια, με επιστήμονες και ειδικούς να μεταβαίνουν στο νησί για να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους αυτής της μακροζωίας.

Όπως σημειώνει, οι κάτοικοι της Ικαρίας ζουν παραπάνω από τος υπόλοιπους Έλληνες, τους Ευρωπαίους αλλά και τους Αμερικάνους κατά μία δεκαετία.

Δεν παύει όμως να επισημάνει και το εξής όταν ανεφέρεται στο γεγονός ότι… η μοντέρνα ζωή έχει καταπλεύσει ήδη σε αυτό το μέρος:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επίπεδες τηλεοράσεις και το πρόχειρο φαγητό έχουν ήδη σταθερά ανοδική πορεία σε αυτό το υπέροχο μέρος, και μερικοί ντόπιοι ανησυχούν ότι αυτή η γενιά των αιωνόβιων θα είναι η τελευταία που θα ζήσει τόσο πολύ, τόσο καλά.

Πηγή: ikariamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ