Good News: Νέο ρεκόρ καριέρας για τον Γ. Αντεντοκούνμπο - Έφτασε τους 29 πόντους απέναντι στους Πέλικανς! (βίντεο)

Ήταν μακράν η καλύτερη εμφάνιση του Γιάννη μετά το All-Star break και σίγουρα μία από τις κορυφαίες της βραχύβιας καριέρας του στο ΝΒΑ. Στην επίθεση τουλάχιστον. 

Σε μία βραδιά που το κοινό του Bradley Center είχε τη δυνατότητα να απολαύσει έναν από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες του ΝΒΑ να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο παρκέ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε από τη μεριά του γιατί θεωρείται το μέλλον των Bucks. Στο φινάλε, πάντως, ο Anthony Davis ήταν απλά... υπερβολικά καλός για να χάσει αυτό το παιχνίδι.

 

Νέο ρεκόρ καριέρας ο Γιάννης!

 

Οι Pelicans υποχρέωσαν τους Bucks στη 15η ήττα στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις των δύο ομάδων με 114-103, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την πιο παραγωγική -επιθετικά- εμφάνιση της καριέρας του. Ο Ελλήνας φόργουορντ έβαλε 25 πόντους στις πρώτες τρεις περιόδους και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 (νέο ρεκόρ καριέρας), 11/16 σουτ, 7/7 ελεύθερες βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 κοψίματα και μόνο 2 λάθη σε 37'28''.

 

Ο Αντετοκούνμπο ήταν εξ' αρχής επιθετικός, εκμεταλλευόταν συνεχώς με ιδανικό τρόπο τα συνεχή μις-ματς απέναντι στους κοντύτερους προσωπικούς αντιπάλους του (Pondexter, Gordon) και πήγαινε διαρκώς προς το αντίπαλο καλάθι. Τον Davis, πάντως, κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Ρεσιτάλ μπάσκετ από τον Anthony Davis

Ο Anthony Davis επισκίασε τους πάντες με την προσωπική παράσταση του στο Bradley Center. Ο 22χρονος σούπερ σταρ πέτυχε συνολικά 43 πόντους (ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας) με 17/23 σουτ και 9/11 βολές, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε τη διαφορά στα τελευταία τρια λεπτά,  βοηθώντας τους Pelicans να ξεπεράσουν το πρόσκαιρο προβάδισμα των Bucks (101-100 στο 45') και να βάλουν τους τελευταίους 10 πόντους στο ματς.

Πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Milwaukee πραγματοποίησε και ο Michael Carter-Williams (25 πόντοι, 7 ασίστ). Στο τέλος πάντως ο δευτεροετής πόιντ γκαρντ δεν αποδείχτηκε... clutch, όταν οι Bucks έψαχναν επιθετική λύση και δεν έβρισκαν. Ο Davis, από την άλλη, έμοιαζε με μπαρουτοκαπνισμένο σκόρερ και φόρτωνε με πόντους το καλάθι των Bucks όπως ήθελε και όποτε ήθελε, επιδεικνύοντας απίστευτη ευθυκρισία για την ηλικία του.

Τραυματίστηκε (και) ο Tyreke Evans

Ο υποψήφιος MVP ήταν ο κύριος λόγος που οι Pelicans υποχρέωσαν τους Bucks στην 5η ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια, ξεπερνώντας τόσο τα επιπόλαια λάθη τους (17), όσο και τη νέα απώλεια βασικού παίκτη (μετά τους Holiday, Anderson). Ο Tyreke Evans "γύρισε" τον αριστερό αστράγαλο 1'23'' πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο, ωστόσο οι Pelicans δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο του αγώνα, τον οποίον απέκτησαν από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, όταν "έτρεξαν" ένα σερί 10-0 και προηγήθηκαν 41-28 στο 16'.

Το Milwaukee κατάφερε να ακολουθήσει τη Νέα Ορλεάνη στο σκορ, σε ένα ματς στο οποίο οι άμυνες έπαιζαν μικρό ρόλο μέχρι την τελευταία περίοδο (οι Bucks σούταραν με 52,1% και οι Pelicans με 58,7%). Στο 45', μάλιστα, τα "ελάφια" κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά από το 8' (με λέι-απ του Αντετοκούνμπο). Δύο συνεχόμενα προσωπικά καλάθια όμως του Davis επανέφεραν την τάξη. Ο σούπερ σταρ των Pelicans έμοιαζε αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι. Εύκολα ή δύσκολα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ