Foverer young: 7 απλές συμβουλές για να δείχνετε πιο νέοι!

Ενώ στο ερώτημα «ποιος θέλει να ζήσει για πάντα;», οι απαντήσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, στο ερώτημα «ποιος θα ήθελε να δείχνει πιο νέος», τα πράγματα είναι πιο απλά: όλοι θα θέλαμε να δείχνουμε και να νοιώθουμε νεώτεροι. 

Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε; Μέσα από απλές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής μας και την χρήση συγκεκριμένων προϊόντων. 

Δείτε παρακάτω επτά συμβουλές νεότητας:

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
 Η σωστή διατροφή αφαιρεί χρόνια από την εμφάνισή μας και μας κάνει να φαινόμαστε πιο υγιείς. Προσπαθήστε λοιπόν να διατηρείτε υγιές βάρος, τρώγοντας υγιεινά, αποφεύγοντας λιπαρές τροφές και σνακ και δείχνοντας προτίμηση στα «καλά» λιπαρά ωμέγα -3, τα οποία βρίσκονται σε ψάρια και ξηρούς καρπούς. Ο ιδανικός αριθμός γευμάτων βάσει ερευνών είναι περί τα 5-6 γεύματα την ημέρα, οπότε δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα, παραμένοντας έτσι συνεχώς χορτασμένοι. 

Μη ξεχνάτε το αντηλιακό 
Οι ακτίνες UV προκαλούν μια σειρά από παρενέργειες στο δέρμα με χειρότερη αυτή του καρκίνου. Πέρα από αυτό όμως, η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό προκαλεί ρυτίδες και ένα σωρό ακόμα σημάδια γήρατος. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τότε ζητήστε από τον φαρμακοποιό το κατάλληλο αντηλιακό που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Σε διαφορετική περίπτωση, οτιδήποτε με δείκτη προστασίας άνω του 30 είναι αρκετό. 

Κάντε συχνά απολέπιση 
Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου της αισθητικής, η απολέπιση είναι ένα από τα «μυστικά» για να δείχνετε νεότεροι. Τα οφέλη της σημαντικά: αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και λαμπερό, βοηθά στο να κρατήσετε «ανοικτούς» τους πόρους έτσι ώστε να περιορίσετε την ακμή, περιορίζει την εμφάνιση ρυτίδων και βοηθά στη λείανση του δέρματος. Και πάλι, οι κρέμες απολέπισης διαμορφώνονται ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, επομένως συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας για το ποια σας ταιριάζει. 

Ενυδατωθείτε σε καθημερινή βάση 
Πέρα από την κατανάλωση νερού, η οποία προφανώς και βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας (και όχι μόνο) σκεφτείτε και την εναλλακτική της κρέμας ενυδάτωσης, η οποία «θρέφει» και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Αν είστε ευαίσθητοι στα καλλυντικά, υπάρχουν επιλογές όπως τα έλαια τριαντάφυλου και αμύγδαλου τα οποία βοηθούν επίσης στην ενυδάτωση, χωρίς παρενέργειες. Ένας άλλος τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τα σπρέι προσώπου. 
 

Ασκηθείτε 
Αποδεδειγμένα η άσκηση δίνει… χρόνια, αλλά μας κάνει να φαινόμαστε και πιο νέοι χάρη στις βιοχημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στο σώμα μας ενώ γυμναζόμαστε. Βρείτε λοιπόν χρόνο για να κάνετε τουλάχιστον 20 λεπτά άσκησης, τέσσερις φορές την εβδομάδα – οποιουδήποτε είδους σας αρέσει: κολύμβηση, τρέξιμο, χορό. 

Κάντε περισσότερο σεξ 
Μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε νέοι και πιο όμορφοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης το σώμα μας εκκρίνει τη γνωστή «ορμόνη της ευτυχίας» η οποία πέρα από το να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξάνει την καλή διάθεση, μας βοηθά να παραμείνουμε – και να δείχνουμε – νέοι. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, τα άτομα που έχουν ευτυχισμένη σχέση και συχνές σεξουαλικές επαφές δείχνουν περίπου δέκα χρόνια νεώτερα από την ηλικία τους. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ