Βγαίνουμε Κυριακή μεσημέρι για φαγητό με 15€! Στη Γλυφάδα, στο Χαλάνδρι, στου Γκύζη και στο Αιγάλεω!

Η ηλιοφάνεια των ημερών μας προδιαθέτει θετικά για μια… παραδοσιακή κυριακάτικη βόλτα μετά φαγητού.

Όταν μάλιστα καταφέρνουμε να βρούμε και διευθύνσεις οι οποίες δεν «καίνε» την τσέπη μας, τότε διαμορφώνεται ένα άκρως ελκυστικό πακέτο πρωινο-μεσημεριανής εξόδου. Ακολουθήστε μας, λοιπόν καθώς απολαμβάνουμε το Κυριακάτικο μας γεύμα σε οκτώ εστιατόρια και ταβερνάκια σε κέντρο και προάστια με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο. 

Σαραντατρίο 
Αμβροσίου Φραντζή 43, Νέος Κόσμος 

Σε ένα λιτό χώρο σε στοά της Φραντζή, το Σαραντατρίο συνδυάζει γεύσεις «μαμαδίσιες» με μοντέρνους πειραματισμούς και το αποτέλεσμα το δικαιώνει. Αφού πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια του (το καλοκαίρι η αυλή του είναι χάρμα οφθαλμών), θα δοκιμάσετε πολύ καλά μοσχαρίσια κεφτεδάκια, πεϊνιρλί με σουτζούκι, φοβερό καβουρμά με αυγό, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και σούπερ σκορδαλιά με φυστίκι αιγίνης. 

Λεϊ λιμ λέι 
Βαλτινών 2, Γκύζη 


Μια παρέα με ρίζες τουρκικές, κουρδικές, σερβικές και ελληνικές λειτουργεί αυτή τη συμπαθέστατη κολεκτίβα σε μια ήσυχη γειτονιά στου Γκύζη, σε έναν λιτό χώρο που σερβίρει εξαιρετικές τουρκικές, πολίτικες και ανατολίτικες συνταγές σε γενναιόδωρες μερίδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ισκεντέρ κεμπάπ, το εξαιρετικό τσιλμπίρ με σουτζούκι και αυγά, το αλί ναζίκ με κεμπάπ και πουρέ μελιτζάνας, την δροσερή μελιτζανοσαλάτα με το σκορδάκι της και το ζουμερό ταμπουλέ. Συνοδεύετε απαραιτήτως με ουζάκι ή μπύρα. 
 

Μπακαλοταβέρνα 
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι

 

Ο χώρος της παραπέμπει σε ταβέρνα βγαλμένη από την δεκαετία του ’50, με παραδοσιακές καρέκλες, κρεμασμένα μπουζούκια και μπαγλαμαδάκια στους τοίχους και διάφορες ρετρό αφισούλες να δημιουργούν ένα cosy κλίμα. Η ποικιλία του καταλόγου είναι αρκούντως ικανοποιητική, με το χοιρινό κοντοσούβλι, τα μπριζολάκια, το τυρί σφέλλα, το πικάντικο λουκάνικο και το γουρουνόπουλο φούρνου να ξεχωρίζουν, να χορταίνουν και να μην «τσούζουν» την τσέπη μας. Εξαιρετικό το χύμα κρασί του. 
 

Αυλή 
Μεθώνης 14, Εξάρχεια

Σε ένα παλιό νεοκλασσικό των Εξαρχείων, η Αυλή σερβίρει στα μικρά τραπεζάκια της και με θέα την… αυλή της νόστιμα πιάτα παραδοσιακής, αλλά και μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Στα highlights το μαστέλο με πέστο βασιλικού και μπαλσάμικο, η σαλάτα ρόκα με ρόδι, παξιμάδι και κατίκι Δομοκού, η τυλιχτή φέτα με ούζο και μέλι και το ζουμερό ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί και πιπεριά Φλωρίνης. Η Αυλή σερβίρει και εξαιρετική γαριδομακαρονάδα, αλλά σε περίπτωση που την επιλέξετε δεν εγγυόμαστε ότι ο λογαριασμός δε θα ξεφύγει από τα 15€. 
 

Μοτοσακός
Παναγή Τσαλδάρη 157, Ταύρος


 Το συμπαθέστατο αυτό εστιατόριο δίπλα στον σταθμό του Ταύρου, βγάζει τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός το επιτρέπει, ενώ έχει και έναν όμορφο πλην μικρό εσωτερικό χώρο. Εδώ δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, πολύ καλή σαλάτα φακής με κόκκινη πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι, τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά σε sticks, εξαιρετικά αυγά με στάκα (τα οποία είναι και το hit του καταλόγου) και ωραία χοιρινή τηγανιά. Το γεγονός ότι έχει καταστεί θρύλος για τις τιμές και το φαγητό του, σημαίνει ότι χρειάζεστε οπωσδήποτε κράτηση για τις ώρες αιχμής. 
 

Λαδοφάναρο 
Αρχιπελάγους 68, Γλυφάδα 

Παραδοσιακό μουσικό μεζεδοπωλείο στα Νότια Προάστια, το οποίο έγινε στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες χάρη στις άκρως χαμηλές τιμές του. Στο Λαδοφάναρο το μενού αγαπά την Κέρκυρα με πιάτα όπως ο πολύ καλός κόκκορας παστιτσάδα και ο μποξάς (ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί), αλλά τιμά και τους ελληνικούς μεζέδες εν γένει με ωραιότατα πουγκιά τυριών, μπουκίτσες χοιρινού και γεμιστή μελιτζάνα. Το λαδοφάναρο διαθέτει και έξτρα οικονομικό μενού, με μόλις 10€ το οποίο περιλαμβάνει κουβέρ, σαλάτα, τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές και κοτόπουλο ή χοιρινό ή μπιφτέκι ή mix grill, μισό λίτρο κρασί ή μπύρα και επιδόρπιο.
Ρακολέμονο 
Αδριανουπόλεως 17, Αιγάλεω 

Σε μια παλιά, μονόροφη μονοκατοικία στο Αιγάλεω, το Ρακολέμονο στολίζει με κάδρα με παλιές φωτογραφίες της περιοχής τους τοίχους του και μας υποδέχεται με μεζέδες που… αγαπάνε Κρήτη. Κοστίζουν από 2,50-3,50€ και σερβίρονται σε μπολάκια. Στα «οπωσδήποτε» συμπεριλαμβάνονται το ταμπουλέ, ο ντάκος, το κοτόπουλο με μέλι, το γαμοπίλαφο, το χειροποίητο λουκάνικο, τα σκιουφικτά με απάκι, η ζεστή μελιτζάνα και φυσικά το ξύγαλο. Συνοδεύστε με ωραιότατο λευκό κρασί χύμα ή ρακόμελο. 

Όλη η συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ