Ν. Βούτσης για Ντράγκι: ''Τιμωρεί τον ελληνικό λαό & μας εκβιάζει - Η χώρα είναι σε πόλεμο''!

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην  ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας «Τιμωρούν τον ελληνικό λαό και τη κυβέρνησή του. Μας εκβιάζουν και δεν μας δίνουν αυτά που μας χρωστάνε και έχουμε συμφωνήσει».

Μάλιστα, ο Νίκος Βούτσης, ανεβάζοντας στο κόκκινο το θερμόμετρο  ανέφερε  «Η χώρα είναι σε πόλεμο, η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο κοινωνικό ταξικό, με τους δανειστές μας, κάθε μήνας που περνάει, δεν θα πάμε σαν χαρούμενοι πρόσκοποι σε αυτόν τον πόλεμο».

Αιχμές και προς την ΝΔ

Ο υπουργός Εσωτερικών, με το βλέμμα στη ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς θα μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα και το συμβόλαιο που έχουμε με τον ελληνικό λαό. Εσείς αν θέλετε να μείνετε πιστοί σε αυτούς που μας τιμωρούν».

Παράλληλα, πάντως, κάλεσε τη ΝΔ να παρέμβει προς την ΕΚΤ αναφέροντας «θα θέλαμε να απευθυνθείτε σε αυτούς με τους οποίους μιλούσατε το προηγούμενο διάστημα».

Μηνύματα και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος

Ταυτόχρονα ο Νίκος Βούτσης έστειλε μηνύματα και στα εσωτερικά μέτωπα σημειώνοντας ότι «θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά με πιο σιγανούς ρυθμούς και λιγότερο ριζοσπαστικά γιατί έχουμε οικονομικά προβλήματα»..

Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΚΤ έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό μας

Σημειωτέον ότι και ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, έστειλε πολλαπλά μηνύματα, ενώ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Μια μικρή εκδοχή των όσων είπε, έδωσε την Παρασκευή το Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνεται κατ' αρχάς στην ΕΚΤ, από την οποία ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. «Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει, θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει».

Για να συνεχίσει: «Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν από τις 20 Φεβρουαρίου. Η ΕΚΤ έχει ακόμα τη θηλιά στο λαιμό μας».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως δεν θέλει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, καθώς «αγαπάω την Ευρώπη», ενώ επίσης έστειλε μήνυμα και στον Γιάνη Βαρουφάκη και τους άλλους υπουργούς του λέγοντας ότι «θέλω λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ