Ρώμη: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 19χρονη κοπέλα που έπεσε στο κενό - Ένα θαύμα περιμένουν οι γονείς της!

Σοκαρισμένοι από την κατάληξη της σχολικής τους εκδρομής στη Ρώμη, οι μαθητές της Γ' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας επέστρεψαν χθες το βράδυ στην πατρίδα τους, μέσω Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω τη συμμαθήτριά τους που έπεσε -άγνωστο ακόμη πώς- από το μπαλκόνι όπου διέμενε. Αποτέλεσμα της πτώσης της αυτής, η ανήλικη μαθήτρια να παλεύει τώρα για τη ζωή της σε νοσοκομείο της Ρώμης. 

Όπως είπαν οι γονείς της νεαρής κοπέλας στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας που επικοινώνησε μαζί τους «περιμένουν ένα θαύμα» για το παιδί τους.

Η 17χρονη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου, αντιμετωπίστηκε ένα αιμάτωμα που το κορίτσι παρουσίαζε στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή η μαθήτρια αναρρώνει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να παραμένει σοβαρή και κρίσιμη. «Οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Κάρλο Σαΐτο, εκπρόσωπος των ιταλικών υγειονομικών αρχών. 

Πώς έγιναν όλα

Ήταν 11 το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ιταλίας) όταν τα χαμόγελα των 54 τελειόφοιτων του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας και των 4 συνοδών καθηγητών της «πάγωσαν» στο άκουσμα της τραγικής είδησης. Η 17χρονη κοπέλα έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του δωματίου όπου διέμενε με άλλες δύο συμμαθήτριές της, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου χειρουργήθηκε και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπε στο protothema.gr η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κυρία Αναστασία Μαυρίδου, το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο στην οδό Cristoforo Colombo, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, χθες, Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, και ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να κάνουν λόγο για κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι που παίχτηκε μεταξύ συμμαθητών στο δωμάτιο, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, εκπροσώποι της σχολικής κοινότητας διέψευσαν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. 

Πάντως, από την ιταλική αστυνομία που έχει αναλάβει την έρευνα και έχει πάρει καταθέσεις και από τα δύο κορίτσια που έμεναν με τη 17χρονη στο ίδιο δωμάτιο, αλλά και από άλλους συνοδούς και καθηγητές, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το παραμικρό.

Η ιταλική αστυνομία, με δηλώσεις στο protothema.gr, ενημερώνει ότι ειδοποιήθηκε γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης και όταν έφτασε στο σημείο, υπήρχε ήδη εκεί ασθενοφόρο. Το κορίτσι δεν είχε τις αισθήσεις του, λένε οι αστυνομικοί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρείας Θεοχάρης Χατζημιχαήλ μιλώντας στο protothema.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά να είχαν πιει και όπως είπε όλα είχαν κυλήσει φυσιολογικά μέχρι την πτώση της 17χρονης: «Η εκδρομή ήταν στα πρότυπα μιας φυσιολογικής 5ημερης, η οποία προσέχτηκε πολύ. Πριν το ατύχημα, τα παιδιά γύρισαν στο ξενοδοχείο περίπου στις 6 το απόγευμα, στην συνέχεια πήραν το γεύμα τους και αφού τελείωσαν πήγαν στα δωμάτια τους να ετοιμάσουν τις αποσκευές καθώς σήμερα ήταν η ημέρα επιστροφής. Το κορίτσι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας της η οποία είχε διαλέξει την θεωρητική κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει το «Έθνος», σύμφωνα με τον διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Νίκο Κατσιανίδη, ο οποίος άντλησε πληροφορίες από τους συνοδούς - καθηγητές, η συγκεκριμένη μαθήτρια δεν αισθανόταν καλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Της δόθηκε κάποιο αναλγητικό, δείπνησε μαζί με τους συμμαθητές της και ανέβηκε στο δωμάτιο, γιατί συνέχιζε να νιώθει αδιαθεσία. Μίλησε στο τηλέφωνο και με τη μητέρα της.

Μαζί της βρέθηκε και μια συνοδός καθηγήτρια για να τη φροντίσει, καθώς και δύο συμμαθητές της. Κατά μία εκδοχή επρόκειτο για τις δύο φίλες με τις οποίες έμενε μαζί, κατά μία άλλη ήταν μαζί της ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Κάποια στιγμή η συνοδός κατέβηκε στο λόμπι για να πάρει κάτι και όταν επέστρεψε είχε συμβεί το κακό. Κάτω από συνθήκες που δεν είχαν διευκρινιστεί, η 17χρονη είχε βγει στο μπαλκόνι και είχε βρεθεί στο κενό.

«Δεν ξέρουμε αν ζαλίστηκε, αν γλίστρησε ή αν συνέβη κάτι άλλο. Αυτό θα το δείξει η αστυνομική έρευνα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως δεν έκαναν κανένα πάρτι και κανένα επικίνδυνο παιχνίδι», επισήμανε ο κ. Χατζημιχαήλ.

Στο πλευρό της 17χρονης οι γονείς της

Οι γονείς της κοπέλας ενημερώθηκαν για το τι συνέβη και το ίδιο βράδυ του τραγικού συμβάντος μετέβησαν εσπευσμένα στη Ρώμη, όπου βρέθηκαν στο πλευρό της κόρης τους, ενώ στο νοσοκομείο St Eugene έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι των ελληνικών προξενικών αρχών, προκειμένου να παρέχουν όποια διευκόλυνση χρειαστεί η οικογένεια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το «Έθνος», οι γιατροί περιορίζονται να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού ως ιδιαίτερα κρίσιμη και μέσω εκπροσώπου τους δήλωσαν πως είναι επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της υγείας της. Πληροφορίες ανέφεραν πως έγινε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ