Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Πάτυ, η κόρη του Χρήστου Σαρτζετάκη που αναλαμβάνει θέση «κλειδί» - Από άτακτο κοριτσάκι, καταρτισμένη νομικός

Τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Χρήστου Σαρτζετάκη, οι φήμες μέσα από το Προεδρικό μέγαρο μιλούσαν για τη μικρή άτακτη κόρη του, την Πετρούλα, που με μεγάλη ορμή έμπαινε στο γραφείο και έσκιζε τους λόγους του μπαμπά της!

Ήταν πολυφωτογραφημένη και πολυσυζητημένη, ένα παιδί που όλα τα φώτα ήταν πάνω του. Η υπερβολική αδυναμία που της είχαν οι γονείς της σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως. Στο κολέγιο της είχαν «κολλήσει» το παρατσούκλι «κυρία Προέδρου». Από την άλλη, όσοι τη γνωρίζουν μιλούν για ένα κορίτσι που ήταν υπόδειγμα μαθήτριας, τελείωσε με άριστα το κολέγιο και πέρασε με την πρώτη φορά στη Νομική Σχολή της Αθήνας. 

Τα χρόνια πέρασαν και η πιτσιρίκα μεγάλωσε, έγινε μία όμορφη γυναίκα που όλοι τη φωνάζουν Πάτυ, εγκαταλείποντας τα βαφτιστικά της ονόματα Πετρούλα-Αναστασία. Η Πάτυ Σαρτζετάκη το 2005 και πέρασε την πόρτα της Εθνικής Σχολής Δικαστών στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.  Είναι λάτρης των ξένων γλωσσών και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της και έκανε την πρακτική της στις δικαστικές αίθουσες. 

Καταρτίστηκε στο Δημόσιο Δίκαιο και στα 36 της χρόνια βρίσκεται ξανά στα φώτα, αφού ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην αναζήτησή του για ένα πρόσωπο που θα διέθετε ήθος, επιστημονική κατάρτιση και φυσικά καμία φθορά, κατέληξε να την επιλέξει για τη διοίκηση της ΕΠΥ, της κομβικής Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Λέγεται ότι η Πάτυ Σαρτζετάκη δεν περίμενε αυτή την πρόταση και τελικά, συνάντησε τον Υπουργό μετά από πολλές συζητήσεις και παροτρύνσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός της και του δικαστικού χώρου. 

Η Πετρούλα-Αναστασία Σαρτζετάκη, η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, είναι αυτή που καλείται να διοικήσει έναν ευαίσθητο φορέα, που την τελευταία 4ετία, όλοι όσοι πέρασαν από την «καυτή» θέση προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν την εξοικονόμηση χρημάτων από τις κεντρικές προμήθειες υλικών και φαρμάκων.

Πηγή: thetoc.gr - Χρίσλα Γεωργακοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ