Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί πρέπει να πίνεις αρκετό νερό;‏

10 λόγοι που αποδεικνύουν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς να πίνεις νερό
 

Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που έχουμε ανάγκη στην καθημερινή μας ζωή. Την επόμενη φορά που θα πεις "Εντάξει μωρέ ήπια ένα ποτήρι νερό όλη μέρα, δεν θα πάθω και τίποτα" θυμίσου ότι:

1. Το 60% του σώματός σου αποτελείται από νερό. Άρα το να το κρατάς ενυδατωμένο βοηθάει στο να μεταφέρονται σωστά όλες οι θρεπτικές ουσιές σε αυτό, στη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του όπως και στη σωστή πέψη.

2. Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Και δεν εννοούμε ότι έχει κάποιες μαγικές ικανότητες που εξαφανίζουν τις θερμίδες από τις πίτσες. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση νερού σταματάει αυτές τις μικρές λιγούρες και το τσιμπολόγημα καθαρά γιατί νιώθεις πιο γρήγορα πλήρης.

3. Όταν γυμνάζεσαι ιδρώνεις άρα το ποσοστό νερού στο σώμα σου πέφτει. Οι μύες σου χρειάζονται αρκετό νερό, έτσι όταν δεν ενυδατώνεσαι σωστά έχεις λιγότερη ενέργεια, άρα δεν μπορείς να γυμναστείς σωστά. Για αυτό να έχεις πάντα νερό μαζί σου όταν γυμνάζεσαι.

4. Ορισμένες τοξίνες στο σώμα σου βοηθάνε στην εμφάνιση ακμής. Οι περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η σωστή ενυδάτωση δεν οδηγεί στην εξάλειψη των ρυτίδων ωστόσο το νερό βοηθάει στον καθαρισμό του σώματός σου από αυτές τις τοξίνες και μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις σπυράκια.

5. Βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών. Τα νεφρά μας είναι αυτά που καθαρίζουν το αίμα και  φιλτράρουν ό,τι περνάει από το σώμα μας. Για αυτό και χρειάζονται αρκετά υγρά ώστε να λειτουργούν ακόμη καλύτερα.

6. Όταν είσαι αφυδατωμένη έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης. Κάτι που είναι πολύ λογικό. Δηλαδή σκέψου πως ο οργανισμός σου έχει στεγνώσει και προσπαθεί να λειτουργήσει με λιγότερο από όσο του χρειάζεται νερό. Για αυτό και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς ούτε να δουλέψεις σωστά.

7. Ένα από τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι η κόπωση. Οπότε άσε τον καφέ κάτω (που ναι περιέχει νερό, αλλά δεν αρκεί) και πιες μπόλικο νερό για να νιώσεις λιγότερο κουρασμένη και να ξεφορτωθείς έτσι και τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

8. Βοηθάει στο hangover. Όταν πίνεις αρκετό αλκοόλ ο οργανισμός σου αφυδατώνεται απίστευτα γρήγορα. Για αυτό ξυπνάς μες στον ύπνο σου και ψάχνεις απεγνωσμένα το μπουκάλι με το νερό. Για να έχεις λοιπόν ένα πιο ανώδυνο hangover πιες μπόλικο νερό και θα δεις πως θα σε αφήσει το κεφάλι σου.

9. Οι πόνοι περιόδου και οι κράμπες μπορεί να γίνουν πιο υποφερτοί. Και αυτό γιατί αφενός διατηρείς ενυδατωμένο το σώμα σου άρα λειτουργεί καλύτερα και αφετέρου γιατί πηγαίνεις πιο συχνά τουαλέτα.

10. Έχεις καλύτερη εντερική λειτουργία. Ένας ακόμη λόγος που δεν πρέπει να ξεχνάς να πίνεις νερό είναι 

Πηγή: www.refinery29.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ