Στον ανακριτή σήμερα η Αγγελική για την υπόθεση Ξηρού - κατηγορείται για βαρύτατα κακουργήματα!

Με την περιβόητη Αγγελική συνεχίζεται το "μπαράζ" απολογιών, που έχει ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος για την υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταχθεί στο Μέγαρο του Εφετείου της Αθήνας η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία συνελήφθη την Δευτέρα το μεσημέρι στη Σαλαμίνα και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.
Σε βάρος της νεαρής κοπέλας, η οποία για μήνες κατόρθωνε να διαφεύγει τη σύλληψή της, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια κατηγορία δηλαδή που "εξασφάλισε" η ελληνική Δικαιοσύνη και για τη μητέρα των έγκλειστων αδελφών Τσάκαλων, η οποία προφυλακίστηκε την Τρίτη αργά το βράδυ, καθώς φέρεται να βοηθούσε την Αγγελική να αποφύγει τη σύλληψή της.

Αμέσως μετά την Αγγελική, σειρά θα πάρει ο 39χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται από τις αρχές να είχε την κωδική ονομασία "Ιάσονας". Ο νεαρός φέρεται ως στενός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, κι αυτό γιατί κατά την κατηγορία, γενετικό υλικό του φέρεται να ταυτίζεται με αντίστοιχο που έχει εντοπιστεί σε εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το Εφέτη Δημ. Μόκκα, τη ΔΟΥ Κορυδαλλού και το Α.Τ. Ιτέας.

Πάντως, ο συνήγορος υπεράσπισης, Κων. Παπαδάκης έχει δηλώσει σχετικά πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ