Φιγούρες που εντυπωσιάζουν στον πάγο και ένας μαύρος κύκνος «αετός»: Η Λίμνη των Κύκνων "αλλιώς", η ιστορία αγάπης ίδια!

Το παραμύθι «αναστήθηκε» για άλλη μια φορά μέσα από εντυπωσιακές κινήσεις και ταλαντούχους χορευτές στον πάγο. Η Λίμνη των Κύκνων από τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης συνιστά μια ενδιαφέρουσα «ανάγνωση» πάνω στην ομώνυμη κλασική ιστορία αγάπης , με το πατινάζ να δίνει ταχύτητα που τραβά το βλέμμα του θεατή.

 

 

Σε χορογραφία Konstantin Rassadin, μια ομάδα 40 καλλιτεχνών και εντυπωσιακά σκηνικά στο Badminton, ανέδειξαν όχι μόνο τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ρωσίας, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει το πατινάζ. 

Όταν μιλά κανείς για «Λίμνη των Κύκνων» , η ιστορία που αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο, φαντάζεται τη δραματικότητα υπό τους καθηλωτικούς ήχους του Τσαϊκόφσκι να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Με τα Μπαλέτα, όμως, της Αγίας Πετρούπολης η δραματικότητα δεν κατείχε πρωταγωνιστική θέση αφού την παράσταση έκλεβε η σύγχρονη νότα που προσδίδει στο χορό η γρήγορη κίνηση. 

Μια ακόμη διαφορά που θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς με τα Μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης είναι η «μετάθεση» του κέντρου βάρους από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι σε ολόκληρο το θίασο. 

Η «Λίμνη των Κύκνων» έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο και λόγω του πρωταγωνιστικού ντουέτου του πρίγκιπα με την όμορφη κοπέλα, που σαγηνεύει το κοινό. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν τόσο το ζευγάρι και ο λευκός κύκνος που κατείχαν τα ηνία, αλλά ο αρλεκίνος της παράστασης που εξέπληττε με τις φιγούρες και τις στροφές του. 

Τόσο ο αρλεκίνος όσο και ο μαύρος κύκνος εντυπωσίαζε με τη γρήγορη κίνηση που θύμιζε κινηματογραφική αναπαράσταση. Ακόμη, πατινέρ με ντέφι και λευκό φόρεμα, διαθέτουν ένα δικό τους ιδιαίτερο στιλ τόσο στην κίνηση όσο και στο ύφος. Άλλοτε επικρατεί το μοιραίο και άλλοτε το εύθυμο. 

Όπως είχαν αναφέρει και ξένα μέσα, κατά το παρελθόν, για το χορό των Μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης, «τροφοδοτεί» το κλασικό με δυναμισμό και σπιρτάδα στην κίνηση. 

Το μάτι του θεατή δεν απομακρύνεται από τους ελιγμούς των ποδιών των πατινέρ που με αξιοθαύμαστη επιδεξιότητα εκτινάσσονται από το ένα σημείο στο άλλο, και καταφέρνουν να εξισορροπήσουν την αρμονία του κορμού τους με την ταχύτητα που «επιτάσσει» ο πάγος. 

Συνολικά, η χορευτική παράσταση συνδυάζει τη θεατρικότητα που απαιτεί η «Λίμνη των Κύκνων» , διατηρεί το ρομαντικό στοιχείο του παραμυθιού, δεν κουράζει το θεατή, αλλά ρέει με πρωτοτυπία και κινήσεις που μαγεύουν στον πάγο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ