Story: Η απίστευτη ιστορία της 94χρονης Κινέζας Liu Jieyu - Ξύπνησε από κώμα μετά από βαρύ εγκεφαλικό μιλώντας... αγγλικά!

Η Liu Jieyu είναι μια 94χρονη Κινέζα αγρότισσα η οποία όλη της ζωή την πέρασε στο χωριό και γνωρίζει μόνο μία γλώσσα, τα Μανδαρίνικα. Πριν από ένα μήνα έπαθε ένα βαρύ εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα, ενώ οι γιατροί έδιναν στους δικούς της λίγες ελπίδες επιβίωσης. 

Παρόλα αυτά η ίδια ανέτρεψε τα προγνωστικά και συνήλθε. και όχι μόνο αυτό αλλά κατέπληξε και τους πάντες μόλις άνοιξε τα μάτια της και άρθρωσε την πρώτη λέξη.  Μιλούσε στους γιατρούς άπταιστα Αγγλικά, ενώ εκείνοι την ρωτούσαν στα Κινέζικα.

Η Liu καταλάβαινε τι της έλεγαν αλλά μπορούσε να τους απαντήσει μόνο στα Αγγλικά και όχι στα Μανδαρίνικα. Μιλώντας με συγγενείς της διαπίστωσαν ότι πριν από 60 χρόνια η γυναίκα είχε ξεκινήσει μαθήματα Αγγλικών μόνο για λίγο χρονικό διάστημα. Πάντως στα ιατρικά χρονικά δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος ανακάμπτει από το κώμα και μετά δεν μπορεί να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα.

Πηγή: Mirror.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ