CV Distiller: Το μπαρ με τις... 500 διαφορετικές μάρκες ουίσκι! Ούτε στο Μανχάταν να ήμασταν!

Μπήκαμε στα ενδότερα του CV Distiller, ενός καθαρόαιμου μπαρ αντάξιο των καλύτερων στο εξωτερικό.

 

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ανθρώπων που αναζητούν το καλό γούστο, κάνοντας στροφή σε κλασσικές αξίες, αριθμεί λίγους ακόμη. Ο αριθμός αυτών των ζηλωτών όμως έχει αυξητική τάση, καθώς ανακαλύπτουν με ευχαρίστηση ολοένα και περισσότερα μέρη, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον αναζητούμενο θησαυρό. Ανάμεσα σε αυτά και το CV Distiller. Άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα σε ένα νέο χώρο, στη Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από το Χίλτον. Το μπλέ – γκρι στους τοίχους, η εμφανής χρήση ξύλου (πραγματικά δίνει έξτρα cozy πόντους στη φιλόξενη ατμόσφαιρα) και η λάμψη από τους καθρέφτες που αγκαλιάζουν το χώρο, μεγεθύνοντας τις διαστάσεις του, κερδίζουν το βλέμμα από την είσοδο ακόμη. Το CV Distiller ήρθε (ή μάλλον επανήλθε, αφού η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 2010 στον Κεραμεικό) όχι για να ταράξει τα νερά, ως επαναστάτης με ή χωρίς αιτία, αλλά για να διδάξει αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούν well-being. Σε αυτή την τεράστια σε σχήμα πέταλου μπάρα – μονοπώλιο της προσοχής κάθεται κανείς για να χαλαρώσει, για να πιει το ποτό του επανεκτιμώντας τη γεύση και για να ταξιδέψει σε άλλες δεκαετίες, ακούγοντας εκπληκτικές επιλογές φίνας jazz και αισθαντικής soul.


 
Το εύρος των αποσταγμάτων του πραγματικά εντυπωσιακό: περίπου πεντακόσιες (!) ετικέτες malt whiskey, ταξινομημένες ανά γεωγραφική περιοχή της Σκωτίας (Dalwhinnie, Glenfarclas, Aberlour κ.λ.π), αλλά και ιαπωνικές (Miyagikyo, Suntory ‘Kakubin’ κ.α.) καθώς και ιρλανδέζικες. Δεκάδες ετικέτες ρούμι από μέρη εξωτικά, όπως η Κούβα, η Τζαμάικα, η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα και η Καραϊβική, cognac όπως το Camus V.S.O.P ή το Chateau de Beaulion, armagnac σαν το Chabot V.S.O.P. και το larressingle του 1934, αλλά και δεκαοχτώ signature cocktails (συν 4 χωρίς αλκοόλ) με την επιμέλεια και τη φροντίδα του Θοδωρή Πύριλλου – κορυφαίο το Postcard from Saint Tropez με τζιν, μέλι αρωματισμένο με λεβάντα, maraschino και σαμπάνια.

Η επιμονή στη λεπτομέρεια και το εξαιρετικό σέρβις ανεβάζουν τους πόντους αυτού του μπαρ το οποίο δεν έχει σνομπ συμπεριφορά, αλλά αντίθετα καλωσορίζει ως πραγματικός gentleman το θαμώνα (κι αυτή είναι η σωστή λέξη- αποκλείεται να πάει κανείς μόνο μια φορά). Ανοίγει γύρω στις 12 το μεσημέρι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεσημεριανούς ή απογευματινούς ρεμβασμούς με απολαυστικό καφέ, με παρέα ή άνευ. Υπάρχουν προσεγμένες προτάσεις και για φαγητό, οι οποίες μπορούν να συνοδεύσουν απολαυστικά το ποτό, χωρίς να κάνουν το χώρο να απεμπολεί το βασικό του χαρακτήρα. Το CV Distiller είναι ένα καθαρόαιμο μπαρ, αντάξιο των καλύτερων στο εξωτερικό και αυτό επιθυμεί να παραμείνει.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ