Vintage Story: Όταν Απάτσι σκότωσαν την οικογένεια Ότμαν & άφησαν την Ολιβ ζωντανή με ένα τατουάζ στο πρόσωπο για πάντα!

Η Όλιβ Ότμαν γεννήθηκε στο Ιλινόις το 1837. Όταν η Όλιβ ήταν 14 ετών, το 1850, η οικογένειά της, αποφάσισε να ταξιδέψει  με το τρένο από τη Γιούτα προς την Καλιφόρνια. Διαφώνησαν όμως και αποφάσισαν να ταξιδέψουν μόνοι τους. 

Η Όλιβ Οτμαν ήταν ένα από τα 7 παιδιά της οικογένειας. Την τέταρτη ημέρα, η οικογένεια Oatman δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ιθαγενών Αμερικανών (που περιγράφεται από την Όλιβ ως Απάτσι, αλλά, ενδεχομένως, πρόκειται μια φυλή του λαού Yavapai). Μόνο 3 από τους Ότμαν έζησαν από την επίθεση. Οι γονείς και τέσσερα από τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Ο αδερφός της Λορέντζο που χτυπήθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου τελικά επέζησε. Η Όλιβ και η αδερφή της Μαρί-Ανν απήχθησαν ως σκλάβες. Υιοθετήθηκαν από τον αρχηγό των Mohave και την γυναίκα του και είχαν καλή μεταχείριση.

Στο σαγόνι της Όλιβ και της αδερφής της τα τατουάζ όπως αργότερα ισχυρίστηκε η ίδια σήμαιναν ότι είναι σκλάβες και το τατουάζ αυτό τις χαρακτήριζε. Οι μελετητές πιστεύουν ότι το τατουάζ αυτό ήταν μέρος μιας παράδοσης των Mohave, που σήμαινε την καλή ζωή μετά θάνατον.  

Γύρω στο 1855, όταν η Όλιβ ήταν 19 ετών πολλοί Mohaves, ανάμεσά τους και η αδερφή της, πέθαναν κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ξηρασίας από την πείνα. Εκείνη την εποχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κοινότητες άρχισαν οι φήμες ότι μια λευκή γυναίκα ζει ανάμεσα στους Mohave. Ένας αγγελιοφόρος έφτασε και μετά από πολλές διαπραγματεύσεις η Όλιβ ταξίδεψε για το Fort Yuma. Ο αδερφός της Λορέντζο έψαχνε χρόνια να την βρει. Η Όλιβ έγινε διάσημη στη στιγμή. Το 1857, ο Royal Β. Stratton έγραψε το βιβλίο «Η ζωή στους Ινδιάνους» που περιέγραφε τη ζωή της Όλιβ και της Μέρι-Ανν. Το βιβλίο έγινε μπεστ-σέλερ και τα έσοδα δόθηκαν για την μόρφωση του Λορέντζο και της Όλιβ, η οποία έκανε και περιοδείες για την προώθηση του βιβλίου.

Το 1865, η Όλιβ  παντρεύτηκε τον κτηνοτρόφο John B. Fairchild. Υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι. Ο Fairchild έκαψε όλα τα αντίτυπα του βιβλίου του Stratton και σταμάτησε τις διαλέξεις σχετικά με το βιβλίο. Η Όλιβ κρατούσε πάντα ένα βάζο με φουντούκια, βασικό είδος διατροφής των Mohave, ως υπενθύμιση της εμπειρίας της.  

Πέθανε το 1903, σε ηλικία 65 ετών.

Πηγή: www.lifo.gr - Αργυρώ Μποζώνη

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ