Απόλυτη πλειοψηφία για τους Σοσιαλιστές στη Γαλλία!!

Το κόμμα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας από 308 έως 320 έδρες επί συνόλου 577.


Το κόμμα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, συγκεντρώνοντας από 308 έως 320 έδρες επί συνόλου 577.

Το PS δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνει για συμμαχίες και στήριξη από τους Πράσινους και την ριζοσπαστική αριστερά και ο Γάλλος πρόεδρος έχει τα χέρια του ελεύθερα προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης και της βιομηχανικής ανάκαμψης.

Ακόμη πιο ισχυρός πολιτικά, ο Φρανσουά Ολάντ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει από τη σήμερα την επιδείνωση του κρίσης του ευρώ, συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό, και στην συνέχεια στην ευρωπαϊκή συνόδου κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουνίου.

Το συντηρητικό κόμμα UMP και οι σύμμαχοί του εξασφάλισαν από 221 έως 231 έδρες. Η άκρα δεξιά, από την πλευρά της, επιστρέφει στην Κάτω Βουλή με δύο έδρες, αλλά όχι με την επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Στη δεξιά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ παραδέχθηκε ότι η παράταξή του υπέστη μια "καθαρή ήττα".

Το ποσοστό αποχής ήταν πολύ μεγάλο για αυτές τις βουλευτικές εκλογές, φθάνοντας σε ύψη ρεκόρ, γύρω στο 44%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η νέα Εθνοσυνέλευση θα συγκληθεί σε έκτακτη σύνοδο από τις αρχές Ιουλίου προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες μεταρρυθμίσεις ενώ αναμένονται κάποιες αλλαγές στην Κάποιες στη σύνθεση της κυβέρνησης του Ζαν-Μαρκ Ερό.

Πηγή: www.real.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ