Τα 8 καλύτερα ρυζόγαλα της Αθήνας! Πέρασαν από ''κρίση'' & κριτική - Απολαύστε τα!

Από την rice pudding των Άγγλων μέχρι τις κινέζικες κρέμες με ρύζι και τα αφρικάνικα γλυκά με ρύζι και γάλα, δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην έχει μία έκδοση του σπιτικού γλυκού που είναι η πιο διαχρονική οικογενειακή λιχουδιά, για κάθε ηλικία.

Από την παραδοσιακή έκδοση της μαμάς ή της γιαγιάς μέχρι τις σύγχρονες πειραγμένες συνταγές με εξωτικά υλικά, το ρυζόγαλο είναι ένα γλυκό που σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, ένα γλυκό που μπορεί να γίνεται με απλά υλικά και σχετικά γρήγορα, αλλά απαιτεί μαεστρία και φροντίδα για να πετύχει. Η ποικιλία του ρυζιού και ο χρόνος που χρειάζεται να μείνει στη φωτιά για να χυλώσει, το είδος του γάλακτος, η ποσότητα της ζάχαρης και τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσει συν τη δύναμη της φωτιάς και το συνεχές ανακάτεμα είναι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία ή την τραγική αποτυχία.

Ρυζόγαλο με γάλα με λίγα λιπαρά και με σπυρωτό ρύζι δεν γίνεται, κι ακόμα χειρότερα ρυζόγαλο με έντονα μπαχαρικά ή αρώματα που κρύβουν τη γεύση του γάλακτος.

Το ιδανικό ρυζόγαλο δεν έχει προσθήκη κορν φλάουρ για να δέσει, δένει με το άμυλο του ρυζιού που πρέπει να βράσει καλά για να χυλώσει. Δεν είναι πολύ γλυκό για να λιγώνει αλλά ούτε και άγλυκο για να είναι αδιάφορο, πρέπει να έχει ωραία επίγευση γαλατίλας η οποία δεν πρέπει να καλύπτεται με τα έξτρα αρώματα και να εξαφανίζεται. Ιδανικά τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά σχεδόν παντού, σε όλα τα μαγαζιά το βρίσκεις μόνο κρύο από το ψυγείο. Να έχει ωραία υφή, να είναι υδαρές αλλά όχι νερουλό και ποτέ σφιχτό και παραπηγμένο. Να έχει λίγη κανέλα, αλλά να μην είναι παστωμένο γιατί του διαλύει όλα τα υπόλοιπα αρώματα.

Με όλα αυτά στο μυαλό ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε μερικά από τα ρυζόγαλα που μας πρότειναν φίλοι και γνωστοί, κυρίως από αυτά που μπορείς να βρεις στο κέντρο της Αθήνας. Τα αγοράσαμε, τα δοκιμάσαμε εκ περιτροπής, τα βαθμολογήσαμε και καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα, λαβαίνοντας υπόψη εκτός από όλα τα παραπάνω και την τιμή του καθενός.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος του crash test, η συνέχεια έρχεται σύντομα…

Συνολικά δοκιμάσαμε οχτώ ρυζόγαλα. Η επιτροπή ήταν 7μελής με guest την Φώφη Τσεσμελή. Η βαθμολογία είναι ο μέσος όρος από τα νούμερα όλων. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο «Τσακανίκας» της Καλλιθέας.

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ