Τέσσερις οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» - Στο τέλος Μαρτίου η απονομή

Στο τέλος Μαρτίου, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 30/3 θα απονεμηθούν τα Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μερκούρη, που οργανώνει το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη

Φέτος συμπληρώνονται  εννέα χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού που απονέμεται σε αναγνώριση  της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Το βραβείο ανέρχεται σε  3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την  καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι τέσσερις:

Λένα Δροσάκη για τα έργα «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» σε κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη & «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» σε κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη και τα δύο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη με την ομάδα Bijoux de Kant.

Ανθή Ευστρατιάδου για το «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη σε σκηνοθεσία του        Παντελή Δεντάκη.

Ηλιάνα Μαυρομάτη για το έργο «Τίρζα η βασίλισσα του ήλιου» του Αρνον Γκρούνμπεργκ σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

Ελίνα Ρίζου για τα έργα «Bitch Boxer» της Σαρλότ Ζόζεφιν σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στις 20.00
Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη
Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα (τηλ. 210 3315.601)
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. Είσοδο

Πηγή: Το Βήμα - Μυρτώ Λοβέρδου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ