Story: Η συγκινητική ιστορία του Allen Zderad - Είδε τη γυναίκα του μετά από 10 χρόνια με τη βοήθεια βιονικού ματιού! (Φωτό - βίντεο)

Πριν από περίπου 20 χρόνια η όραση του 68χρονου από τη Μινεσότα άρχισε να μειώνεται, καθώς διαγνώστηκε από μια σπάνια μορφή πάθησης του αμφιβληστροειδούς. 

Η σπανιότητα της ασθένειας δεν έχει επιτρέψει στους γιατρούς να βρουν θεραπεία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει την όρασή του πριν από περίπου 10 χρόνια.

Ωστόσο, τώρα με τη βοήθεια της επιστήμης ο 68χρονος μπορεί να ξαναδεί. Αυτό, χάρη σε μια κλινική δοκιμή ενός συστήματος που ονομάζεται "Δεύτερη Όραση" και προσφέρει στους ασθενείς τη δυνατότητα να διακρίνουν σχήματα, ανθρώπους, αλλά και την αντανάκλαση τους σε γυάλινες επιφάνειες. Οι επιστήμονες, που έχουν αναλάβει την κατασκευή του, υποστηρίζουν πως το προϊόν απαιτεί, περαιτέρω, βελτίωση, προκειμένου να εξελιχθεί πριν από τη κυκλοφορία του στην αγορά.

Πηγή: http://mashable.com/

Ο Zderad ήταν ο πρώτος ασθενής που δοκίμασε το βιονικό μάτι, που όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας: "δεν αποτελεί αντικατάσταση του αμφιβληστροειδούς, αλλά πρόκειται, ουσιαστικά για δυο καλώδια που με τη βοήθεια της χειρουργικής θα συνδεθούν με τους νευρώνες του ματιού".
Η αρχική εικόνα της συσκευής μοιάζει με γυαλιά ηλίου, ωστόσο οι ερευνητές σχεδιάζουν να κάνουν ακόμη πιο εύχρηστη τη συσκευή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ