Το twitter, οι διάσημοι και οι.. εκλογές!!

Η μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου, Χάρις Αλεξίου, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, έγραψε: “Συνεργαστείτε Μάγκες. Αφήστε τις καρέκλες και καθίστε στο τραπέζι”.


Η μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου, Χάρις Αλεξίου, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, έγραψε: “Συνεργαστείτε Μάγκες. Αφήστε τις καρέκλες και καθίστε στο τραπέζι”.
 
Ο Γιώργος Τσαλίκης όλη μέρα μοιραζόταν με τον κόσμο τις σκέψεις και τις ανησυχίες του μέσω twitter. “Σήμερα είναι η γιορτή των μπαμπάδων.. θα σκεφτώ πολύ πιο ώριμα ψηφίζοντας τώρα που οι γιοι μου, με αγκάλιασαν και μου είπαν χρόνια πολλά!” ήταν το πρώτο του μήνυμα. Έξω, μάλιστα, από το εκλογικό τμήμα που ψήφισε έβγαλε και φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του.









Ο ηθοποιός, Κρατερός Κατσούλης, αντίθετα ξέσπασε, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τα προκλητικά τους δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και τις “οδηγίες χρήσεις προς ψηφοφόρους”.
 
Αφορμή για το ξέσπασμα του Κρατερού στάθηκε ένα δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (FDT) που χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο.
 
 “Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γερμανοί φίλοι μας να μας ανοίγουν τα μάτια! Άγιο είχαμε! FTD: Επικίνδυνος ο Αλέξης Τσίπρας. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η περίπτωση να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα, λύσσαξε όλη η Ευρώπη με την Ελλάδα! Ίσως επειδή ήταν η πρώτη φορά που αντιλήφθηκαν μια οποιοδήποτε αντίσταση στην ολοκληρωτική άνευ όρων μέχρι τώρα παράδοση! Για αυτό και οι οδηγίες χρήσεις προς ψηφοφόρους, τα ρεπορτάζ, η προπαγάνδα παντός τύπου, ακόμα και από ανθρώπους που έλπιζες αλλιώς, γιατί είναι πολλά τα λεφτά! Και αν μια μέρα πεις δεν έχω ο άλλος θα σου πει, προκειμένου να πληρωθεί κάτι κάποτε, κάτσε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε! Στοιχειώδης νόμος της αγοράς! Διαπραγμάτευση!”, έγραψε ο εξοργισμένος ηθοποιός.

«Λακωνικός», αλλά περιεκτικός ήταν ο σχολιασμός του Χρήστου Χολίδη, ο οποίος ανέβασε φωτογραφία όπου φαίνεται γραμμένη σε πάπυρο η φράση του Οδυσσέα Ελύτη: «αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει μια ελιά, ένα κλίμα και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή».
 

Και ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε τα εκλογικά αποτελέσματα, γράφοντας: «Δυστυχώς η πρώτη εικόνα που βγάζει η ΝΔ και τα στελέχη της είναι 20 χρόνια πίσω... κρίμα» και συνέχισε: «Ο Σαμαράς αδιαμφισβήτητα είναι πρώτος. Έχει μια ευκαιρία να γίνει καλός ηγέτης μιας πολυκομματικής κυβέρνησης».

Η Δέσποινα Καμπούρη πάλι σχολίασε τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ: «Ποιος το πίστευε πριν λίγα χρόνια ότι το ΠΑΣΟΚ στην Αττική θα ήταν 5ο κόμμα… Απελπισία».

Η Μαρία Ηλιάκη, πάλι, αναζητούσε κάποιον να της μεταδώσει την αισιοδοξία του και η Νάντια Μπουλέ έβγαλε… διάγνωση ότι ο ελληνικός λαός πάσχει από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Τη δική του άποψη σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε και ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος επικεντρώθηκε στην είσοδο και πάλι της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και μάλιστα με τα ίδια σχεδόν ποσοστά με την προηγούμενη φορά.

"Σήμερα διαψεύδονται όσοι πίστευαν πως όσοι ψήφισαν ΧΑ δεν ήξεραν τι ψηφίζουν.." έγραψε.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ